- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salariul minim în Uniunea Europeană 2021: Bulgaria, Ungaria şi România în coada clasamentului. Situaţia completă
- În ianuarie 2021, Bulgaria avea cel mai mic salariu minim dintre ţările Uniunii Europene, potrivit raportului prezentat de agenţia de statistici a UE Eurostat la 5 februarie.
- În coada clasamentului se găseşte şi România cu 458 de euro pe lună alături de vecinii maghiari care au un salariu minim de 442 de euro.
- În prezent, 21 din cele 27 de state membre ale UE au salarii minime naţionale. Doar Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia nu au.
Sursa foto: Eurostat
Cele 21 de state membre ale UE care au salarii minime naţionale pot fi împărţite în trei grupe principale pe baza nivelurilor lor în euro, a spus Eurostat.
În ianuarie 2021, 10 state membre, în partea de est a UE, aveau salarii minime sub 700 euro pe lună: Bulgaria (332 euro), Ungaria (442 euro), România (458 euro), Letonia (500 euro), Croaţia (563 euro), Republica Cehă (579 euro), Estonia (584 euro), Polonia (614 euro), Slovacia (623 euro) şi Lituania (642 euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
În alte cinci state membre, în principal în sudul UE, salariile minime au variat între 700 euro şi puţin peste 1100 euro pe lună: Grecia (758 euro), Portugalia (776 euro), Malta (785 euro), Slovenia (1024 euro) şi Spania (1108 euro).
În celelalte şase state membre, toate din vestul şi nordul UE, salariile minime erau peste 1500 euro pe lună: Franţa (1555 euro), Germania (1614 euro), Belgia (1626 euro), Ţările de Jos (1685 euro) , Irlanda (1724 euro) şi Luxemburg (2202 euro).
În cele 21 de state membre în cauză, cel mai mare salariu minim din UE a fost de 6,6 ori mai mare decât cel mai mic, a precizat Eurostat.
Agenţia de statistici a spus că, totuşi, disparităţile salariilor minime în statele membre ale UE sunt mai mici odată cu luarea în considerare a diferenţelor la nivel de preţ.
Atunci când sunt exprimate în standard de putere de cumpărare (PPS), salariile minime în statele membre cu niveluri de preţ mai mici devin relativ mai mari şi relativ mai mici în statele membre cu niveluri de preţ mai ridicate.
Prin eliminarea diferenţelor de preţ, salariile minime au variat de la 623 PPP pe lună în Bulgaria la 1668 PPP în Luxemburg. Privit în acest fel, cel mai mare salariu minim a fost de 2,7 ori mai mare decât cel mai mic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.