- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salonul auto de la Detroit pare compromis, din cauza crizei din sectorul auto
Salonul auto nord-american de la Detroit, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen la nivel gloabl, pare să fie compromis anul viitor, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă cei trei mari constructori auto din Statele Unite, potrivit Wall Street Journal
.
Salonul auto de la Detroit pare compromis, din cauza crizei din sectorul auto (Imagine: Wall Street Journal)
Evenimentul, deschis pentru presă începând din 11 ianuarie, va avea loc într-una dintre cele mai dificile perioade cu care s-a confruntat vreodată piaţa auto din SUA.
Totodată, locul de desfăşurare, Detroit, este unul dintre cele mai afectate oraşe în urma crizei financiare şi recesiunii. Economia locală, susţinută de General Motors, Ford şi Chrsyler, se confruntă cu probleme severe ca urmare a situaţiei fără precedent a celor trei concerne.
General Motors şi Chrysler au cerut finanţare de urgenţă din partea statului american, avertizând că ar putea intra în faliment în prima parte a anului viitor. Ford are, de asemenea, nevoie de ajutoare de stat, însă exclude posibilitatea insolvenţei, arătând că doreşte fonduri pentru a investi în restructurarea gamei de autoturisme asamblate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cele trei grupuri industriale susţin că sunt responsabile, direct sau indirect, de 10% din locurile de muncă de pe teritoriul Statelor Unite. În această situaţie, eşecul unui conglomerat din industria auto ar declanşa o criză economică fără precedent în America.
Problemele constructorilor auto afectează Detroit din toate punctele de vedere. Instituţiile culturale reduc cheltuielile în lipsa banilor, organizaţiile caritabile se confruntă cu o lipsă acută de resurse, după ce majoritatea firmelor şi companiilor care le susţineau şi-au retras sprijinul din cauza lipsei de lichidităţi, până şi publicaţiile locale vor anula majoritatea serviciilor oferite gratuit abonaţilor, precum livrările la domiciuliu, pentru a reduce cheltuielile şi a supravieţui crizei.
Pe lângă problemele comunităţii gazdă, salonul auto nord-american se confruntă şi cu reticenţa marilor grupuri auto internaţionale de a investi sumele obişnuite, uriaşe, în standurile de expoziţie.
Spre exemplu, BMW şi alte companii importante nu vor construi etaje superioare ale standurilor cu "zone de ospitalitate", aşa cum fac în fiecare an. Astfel de stabilimente servesc mâncare şi băutură şi au scopul de a atrage jurnaliştii şi publicul.
Honda Motor va dezvălui, în cadrul evenimentului, noul model hibrid Insight, însă nu va respecta tradiţia şi va renunţa la prezentarea şi conferinţa extravagantă cu care a obişnuit publicul.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO