- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Salvarea zonei euro? Fed ar putea împrumuta FMI pentru susţinerea ţărilor îndatorate
Rezerva Federală (Fed) ar putea acorda împrumuturi FMI, alături de cele 17 bănci centrale din zona euro, în vederea susţinerii statelor cu datorii mari din regiune, potrivit publicaţiei germane Die Welt. Băncile centrale din zona euro ar putea plăti cel puţin 100 de miliarde de euro într-un fond special care ar urma să fie folosit pentru programe destinate ţărilor care au probleme să îşi ţină datoriile sub control, au spus surse apropiate negocierilor.
Salvarea zonei euro? Fed ar putea împrumuta FMI pentru susţinerea ţărilor îndatorate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Alte bănci centrale, de exemplu Fed, sunt pregătite să finanţeze o parte din costuri", conform publicaţiei.
Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, ar putea discuta ideea în timpul vizitei sale în Europa din această săptămână.
Discuţiile referitoare la mărimea împrumuturilor din partea băncilor centrale din zona euro încep la nivel tehnic, după ce miniştrii de Finanţe din regiune şi-au dat acordul în acest sens.
Ideea este ca FMI să aibă aceeaşi capacitate ca şi Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară pentru susţinerea ţărilor cu probleme din zona euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
O sursă din zona euro a declarat că la nivel politic nu s-a discutat despre o sumă anume.
Liderii din zona euro vor majorarea resurselor FMI astfel încât instituţia să poată acorda un sprijin credibil Spaniei şi Italiei, dacă acestea vor avea nevoie de un program urgent de împrumut.
Geithner se va întâlni începând de marţi cu mai mulţi lideri europeni, urmând să le ceară să ia măsuri decisive la summit-ul de la sfârşitul acestei săptămâni.
Un oficial al Trezoreriei americane a declarat vineri că Statele Unite nu intenţionează să acorde FMI împrumuturi bilaterale, considerând că Fondul dispune de resurse adecvate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO