- Home
- Economic
- NEW YORK, (23.05.2014, 18:50)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Samsung Electronics vrea să lanseze un smartwatch care să funcţioneze ca un telefon autonom
Samsung Electronics vrea să lanseze în următoarele luni un smartwatch care să funcţioneze ca un telefon autonom, spre deosebire de majoritatea dispozitivelor existente pe piaţă care trebuie să se conecteze la un smartphone pentru a efectua sau primi un apel, au declarat surse apropiate situaţiei.
Urmărește
196 afișări
Samsung Electronics vrea să lanseze un smartwatch care să funcţioneze ca un telefon autonom (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Dispozitivul va putea să facă fotografii, să trimită emailuri şi va avea instalate GPS, Bluetooth şi un sistem de monitorizare a ritmului cardiac, funcţii care l-ar face mândru pe James Bond, au arătat sursele citate de Wall Street Journal.
Compania sud-coreeană, cel mai mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, discută cu operatori de telefonie din Statele Unite, Coreea de Sud şi Europa în legătură cu ceasul-telefon, pe care speră să îl lanseze în iunie-iulie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Smartwatch-ul va funcţiona cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung în colaborare cu Intel.
Sursele au refuzat să spună numele noului dispozitiv sau dacă utilizatorul va efectua apelurile ţinând ceasul aproape de gură.
Ideea ceasurilor care permit comunicarea a apărut încă din anii ’40, în literatura poliţistă. În viaţa reală, aceste dispozitive au fost rare şi au avut viaţă scurtă, de la un ceas de mână cu funcţie de emisie-recepţie, prezentat în 1953 într-o revistă de ştiinţă, şi până la o primă încercare a Samsung, din 1999, cu ceasul SPH-WP10, retras de pe piaţă în lipsa cererii.
În ultima perioadă, interesul pentru aceste ceasuri a revenit, companii precum Google şi ZTE pregătind lansări de dispozitive de mână inteligente.
Apple, principalul concurent al Samsung, ar urma să lanseze un smartwatch în acest an.
Samsung a lansat patru astfel de produse, între care Galaxy Gear, prevăzut cu sistemul de operare Android al Google, şi Gear 2, cu sistemul Tizen.
Toate aceste cesuri trebuie însă să se conecteze la un smartphone pentru a efectua apeluri sau pentru navigarea pe Internet.
Noul ceas-telefon al Samsung, care va fi dotat cu card SIM, va fi unul dintre puţinele aparate autonome de pe piaţă şi singurul fabricat de un producător mare.
Mulţi analişti consideră însă că smartwatch-urile, cu funcţii de telefon sau nu, este improbabil să atragă un interes mare.
"Rămâne încă întrebarea de ce ar avea oamenii nevoie să cumpere smartwatch-uri. Samsung domină piaţa dispozitivelor de acest tip, dar va mai dura până când acestea vor contribui la profitul companiei, piaţa ceasurilor inteligente fiind mai slabă decât cea a smartphone-urilor", a declarat Lee Seung-woo, analist la IBK Securities în Seul.
Compania de cercetare a pieţei IDC anticipează că livrările mondiale de dispozitive purtabile, inclusiv smartwatch-uri, se vor tripla în acest an la peste 19 milioane de unităţi. În cazul smartphone-urilor, vânzările ar urma să crească cu 19,3%, la 1,2 miliarde de unităţi.
Smartwatch-urile au şi un alt rol pentru Samsung, der testare a sistemului de operare Tizen, elementul central al strategiei Samsung de dezvoltare software, pentru a concura mai eficient Apple şi Google.
Samsung vrea să utilizeze Tiuzen la conectarea dispozitivelor sale purtabile cu alte produse, precum camerele foto, frigiderele şi aparatele de climatizare.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Samsung investeşte minim două miliarde de dolari în biotehnologie, unde vrea să devină o forţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe