- Home
- Economic
- WASHINGTON, (02.11.2012, 14:31)
- Ion Gaidau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sandy ar putea deveni uraganul cel mai costisitor după Katrina
Distrugerile provocate de uraganul Sandy, care a lovit luni estul Statelor Unite, ar putea fi mai mari decât s-a prevăzut şi pagubele ar putea ajunge la 50 de miliarde de dolari.
Urmărește
432 afișări
Sandy ar putea deveni uraganul cel mai costisitor după Katrina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
În New Jersey sau la New York, afectate grav de intemperii, retragerea treptată a apelor dezvăluie pagubele cauzate de Sandy, care ar putea deveni uraganul cel mai costisitor după Katrina care a devastat oraşul New Orleans în 2005.
Compania de consultanţă în managementul riscului Eqecat, lider în acest domeniu, şi-a revizuit calculele. După ce, luni, a estimat pagubele provocate de Sandy la 10-20 de miliarde de dolari, joi a crescut considerabil estimarea, anunţând o sumă cuprinsă între 30 şi 50 de miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Comparativ, pagubele cauzate de uraganul Irene în 2011 au fost evaluate la 10 miliarde de dolari, în timp ce distrugerile provocate de Ike, care a devastat Statele Unite în 2008, s-au ridicat la 20 de miliarde de dolari, potrivit Eqecat.
Subliniind impactul "întreruperilor de curent" în estul ţării, compania a revizuit, de asemenea, creşterea costului pagubelor acoperite de asigurători, care va cuprins 10-20 de miliarde de dolari, adică de două ori mai mult decât la prima estimare.
"Este foarte posibil ca pagubele asigurate cauzate de Sandy să fie mai importante şi mai ridicate decât tot ce am putut vedea de la Katrina", a anunţat David Smith, vicepreşedintele Eqecat, în timpul unei conferinţe telefonice.
Katrina, cu "pagube asigurate" între 40 şi 60 de miliarde de dolari, rămâne catastrofa naturală cea mai costisitoare din istorie.
Totalizând "pierderile economice", agenţia de evaluare Moody's estimează costul uraganului Sandy la 50 de miliarde de dolari: 30 de miliarde pagube, în special prejudicii aduse gospodăriilor, şi 19,9 de miliarde "pierderi de producţie" care vor fi în principal suportate de sectorul financiar.
Pentru prima dată de la 11 seprembrie 2011, Bursa din New York s-a închis timp de două zile consecutiv din cauza intemperiilor.
Chiar şi la 50 de miliarde de dolari, Sandy va fi, potrivit clasamentului Moody's, mai puţin costisitor decât uraganele Katrina şi Andrew (în 1992 la Miami) sau atentatele din 11 septembrie, pe care agenţia le-a evaluat la aproape 100 de miliarde de dolari.
"Indicatorii economici săptămânali şi lunari vor fi afectaţi de Sandy, dar impactul asupra PIB-ului va fi foarte limitat", a explicat joi Mark Zandi, economist-şef la Moody's Analytics, în timpul unei conferinţe de presă telefonice.
Potrivit lui, eforturile de reconstrucţie care vor fi realizate după Sandy vor compensa astfel costul pagubelor materiale din 2013.
Comparativ cu cele aproximativ 15.600 de miliarde de dolari ale PIB-ului american, pagubele provocate de Sandy vor rămâne, în orice caz, limitate.
Drept urmare, Moody's a decis să nu revizuiască previziunile de creştere economică pentru Statele Unite, a anunţat Zandi.
Cu toate acestea, Fitch, altă agenţie de evaluare financiară, apreciază că este "încă prea devreme" pentru a evalua costurile provocate de uraganul Sandy, mai ales în sectorul energiei.
Mai multe milioane de locuinţe erau private de curent în Statele Unite după trecerea Sandy, care s-a soldat cu 85 de morţi în ţară după ce provocase moartea a 51 de persoane în Haiti.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe