- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sanofi-Aventis închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi externalizează activităţi
Sanofi-Aventis va închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi va externaliza unele activităţi, măsurile fiind parte a unui plan de reorganizare care presupune şi desfiinţarea a 700 de locuri de muncă în Europa, în special în Germania şi Portugalia, scrie La Tribune.
Grupul francez a lansat la sfârşitul anului trecut un plan de reorganizare, în urma căruia numărul subsidiarelor europene va fi redus de la aproximativ 30 în prezent la zece. În cadrul programului, compania va externaliza funcţiile suport, în special cele legate de plăţi, în România, notează La Tribune.
"Oficial, conducerea vrea să îmbunătăţească eficienţa companiei, însă este vorba în primul rând despre reducerea cheltuielilor", a afirmat un membru al unui sindicat al angajaţilor Sanofi.
El a menţionat că producătorul de medicamente trece printr-o perioadă delicată, în care pierde brevetele medicamentelor importante şi nu lansează produse noi.
Angajaţii cei mai afectaţi de măsurile de restructurare vor fi cei din Portugalia, unde vor fi desfiinţate 140 de locuri de muncă, din totalul de 280. Pentru Germania, Sanofi are în vedere renunţarea la 277 de posturi din totalul de 8.700.
De asemenea, compania va reduce şi numărul angajaţilor din Olanda, Spania, Cehia şi Ungaria. Toate categoriile de posturi vor fi afectate, însă cele mai mari diminuări de personal vor fi pe segmentele consult medical, producţie şi cercetare. În România, Sanofi va închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti.
"Ne temem că pe termen lung Sanofi va întoarce spatele Europei", spune un sindicalist.
Grupul vizează reducerea cheltuielilor cu două miliarde de euro în acest an. Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 3,7%, la 30,3 miliarde euro, iar profitul net a urcat cu 6,8%, la 9,2 miliarde euro.
Sanofi-Aventis, al patrulea producător de medicamente din lume, este acţionarul majoritar al Zentiva România (care include şi fosta fabrică Sicomed - n.r.), ca urmare a achiziţiei grupului ceh Zentiva în primul trimestru din 2009.
În România funcţionează în continuare două entităţi juridice distincte, respectiv Sanofi-Aventis România SRL şi Zentiva SA, şi au fost păstrate ambele branduri, parte a grupului Sanofi-Aventis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
-
Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO