- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sanofi-Aventis vrea să crească de 7,5 ori exportul de medicamente fabricate în România, până în 2015
Producătorul de medicamente Zentiva, parte a companiei Sanofi-Aventis România, vrea să-şi majoreze exporturile de 7,5 ori până în 2015, compania reluând această activitate în martie, după o pauză de cinci ani, iar producţia urmează să crească până atunci cu 30%.
"Acum cinci ani, era vorba de exporturi ale producţiei locale. Acum, transferăm din diverse site-uri pentru a fi fabricate în România. Unitatea de producţie din ţară a reuşit în scurt timp să îşi crească flexibilitatea şi adaptabilitatea la serii de produse mici sau medii. În plus, este mai profitabil să producem în Bucureşti decât cu alţi parteneri din Europa şi Asia", a declarat vineri într-o conferinţă de presă, country managerul Sanofi-Aventis România, Dan Ivan.
În acest an, compania estimează că va exporta cinci-şase produse, respectiv 2 milioane de unităţi, în valoare de 2-3 milioane de euro, către Germania şi Marea Britanie.
Anul trecut, unitatea din România (fosta Sicomed) avea o capacitate de 50 de milioane de unităţi, în creştere cu 20%, şi un portofoliu de 60 de produse. Până în 2015, planurile companiei includ creşterea producţiei cu 30%, la 65 milioane unităţi, şi a exporturilor la 15 milioane de unităţi.
Totodată, Sanofi-Aventis ar putea transfera, în perioada următoare, 40 de produse la unitatea din România, 20 aflându-se încă în faza de analiză.
"20 de produse sunt deja aprobate să fie fabricate în România, şi alte 20 sunt în fază de studiu. Astfel, până în 2015, vom produce 65 de milioane de unităţi din care 15 milioane vor fi exportate", a spus director operaţiuni industriale al Zentiva, Margareta Tănase.
Ea a adăugat că exporturile vor viza în special ţări precum Franţa, Germania, Marea Britanie, Portugalia şi Italia.
Ivan a arătat că producătorul şi-a redus anul trecut costurile cu 40% prin disponibilizarea a 84 de angajaţi, renegocierea contractelor cu furnizorii, îmbunătăţirea proceselor de fabricaţie şi reducerea consumului de energie din unitatea de producţie.
Compania are în prezent 400 de angajaţi.
În acest an, producătorul va investi două milioane de euro pentru eficientizarea fabricii, prin dotarea cu echipamente noi şi prin upgradarea celor existente.
Investiţiile totale ale companiei se vor ridca în acest an la 4,7 milioane de euro, dintre care 800.000 euro vor fi alocate unui laborator.
Produsele fabricate la unitatea din Bucureşti reprezintă 70% din volumul vânzărilor Sanofi-Aventis România şi 30% din valoare.
Grupul francez Sanofi-Aventis, al patrulea producător de medicamente din lume, este acţionarul majoritar al Zentiva România (care include şi fosta fabrică Sicomed - n.r.), ca urmare a achiziţiei grupului ceh Zentiva în primul trimestru din 2009.
În România funcţionează în continuare două entităţi juridice distincte, respectiv Sanofi-Aventis România SRL şi Zentiva SA, şi au fost păstrate ambele branduri, parte a grupului Sanofi-Aventis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Jake Paul îl învinge pe Mike Tyson prin decizie unanimă
-
Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor
-
astăzi, 01:27
Elon Musk atacă Microsoft în procesul extins împotriva OpenAI