- Home
- Economic
- LONDRA, (07.11.2014, 15:15)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte bănci mari din SUA, Marea Britanie şi Elveţia ar putea fi amendate cu 1,58 miliarde de dolari
Autorităţile din Statele Unite şi Marea Britanie ar putea amenda cu suma totală de 1,58 miliarde de dolari şapte bănci mari investigate pentru manipularea pieţei valutare, în urma unei înţelegeri care va fi semnată în maximum două săptămâni, relatează The Wall Street Journal.
Urmărește
342 afișări
Şapte bănci mari din SUA, Marea Britanie şi Elveţia ar putea fi amendate cu 1,58 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock)
Cele şapte bănci care se află în prezent în negocieri cu autorităţile de reglementare sunt Barclays, HSBC şi Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elveţia şi Citigroup, J.P. Morgan Chase şi Bank of America din SUA.
Deşi obiectivul autorităţilor este să ajungă la un acord cu instituţiile bancare vizate până la jumătatea săptămânii viitoare, acest termen s-ar putea prelungi cu încă o săptămână, potrivit surselor The Wall Street Journal.
Dintre cele şapte bănci, Bank of America negociază doar cu autorităţile americane, în timp ce celelalte şase poartă discuţii cu instituţii atât din SUA, cât şi din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Amenda totală pe care cele băncile o vor plăti către autorităţile americane şi britanice se ridică la 1,58 miliarde de dolari, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie urmând să primească între 300 şi 450 de milioane de dolari, cea mai mare penalitate aplicată vreodată într-o investigaţie.
Autorităţile analizează de mai bine de un şi jumătate acuzaţii potrivit cărora cele şapte bănci nu au supravegheat corespunzător activitatea traderilor săi şi nu au condus suficient de multe controale interne, în aceste condiţii mai mulţi angajaţi făcând schimb de informaţii referitoare la poziţiile adoptate pe piaţă şi la ordinele clienţilor, pentru a manipula piaţa valutară.
Săptămâna trecută, Royal Bank of Scotland Group, Citigroup şi Barclays au anunţat că au alocat în total 1,8 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor legate de închiderea unor investigaţii. RBS a pus deoparte 400 de milioane de lire sterline (639 milioane de dolari), Citigroup 600 de milioane de dolari, dintre care 300-400 milioane de dolari pentru investigaţia din Marea Britanie, iar Barclays a alocat în acelaşi scop 500 de milioane de lire, potrivit Bloomberg.
De asemenea, JPMorgan a constituit în trimestrul al treilea un provizion de 1 miliard de dolari, pentru costurile litigiilor legate în mare parte de investigaţiile privind piaţa valutară.
La rândul său, banca elveţiană UBS a pus deoparte 1,94 miliarde de dolari pentru litigii şi a confirmat că se află în negocieri cu Departamentul de Justiţie din SUA.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe