Însă cumpărătorul acestei locuinţe nu va locui în ea. „Achiziţia a fost realizată în scop investiţional, proprietatea fiind închiriată”, precizează pentru Gândul Victor Zaharia, managing partner Coldwell Banker Opera. El a adăugat că pe piaţa imobilelor de lux preţurile au scăzut cu circa 15% de la începutul anului 2010 şi până în prezent.
„În ultimele luni, piaţa a fost mult mai dinamică, preţurile arătând semne de stabilizare”, a mai spus Zaharia.
În ceea ce priveşte apartamentele din blocurile vechi, pentru cea mai scumpă locuinţă vândută în reţeaua de agenţii CENTURY 21 un cumpărător a plătit 113.000 de euro. Este vorba de un apartament cu trei camere, din zona Piaţa Muncii-Decebal.
O sumă mai mare, de 300.000 de euro, a fost oferită în schimbul unei locuinţe, tot de trei camere, însă într-un imobil nou, din cartierul Titan.
„Tranzacţiile de mai sus au fost finalizate în jur de 90 zile. De fapt, cam 15 săptămâni este perioada în care o proprietate, din segmentul rezidenţial de apartamente vechi, se tranzacţionează la valoarea de piaţă, de către un vânzător motivat”, a declarat pentru Gândul Cătălin Scripcaru, preşedintele CENTURY 21 Romania.
Datele furnizate de vânzătorii de locuinţe surprind un nou trend care s-a conturat în ultimul an. S-a dublat numărul persoanelor care vor să cumpere o locuinţă în scopul unei investiţii, susţin reprezentanţii Be Igloo, pe baza unei analize realizate pe un eşantion de circa 3.500 de persoane, intervievate în 2010 – 2011 în cadrul unui târg imobiliar anual.