- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.02.2016, 06:41)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca "100 % parmezan"
Mai multe investigaţii din SUA arată că ingredientele dintr-un anumit tip de brânză nu corespund cu ceea ce scrie pe etichetă. Potrivit analizelor, unele brânzeturi rase, care se vând ca "100 % parmezan", nu conţin parmezan, ci conţin de fapt o parte bună de pastă inofensivă de lemn.
Urmărește
7643 afișări
SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca "100 % parmezan"
Prima dovadă a acestui fapt a venit în 2012, când Administraţia SUA pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) a răspuns la un apel anonim şi a efectuat o inspecţie inopinată la Fabrica Castelul de Brânză din Pennsylvania.
Analiza a relevat faptul că "niciun tip de parmezan nu este folosit pentru fabricaţie". Ei afirmau că în conţinutul caşcavalului se aflau 100 procente de parmezan ras, iar produsele au fost vândute la magazinele specializate din ţară sub o etichetă care confirma această afirmaţie. În schimb, caşcavalul era făcut din brânză elveţiană, mozzarella, brânză Cheddar şi celuloză, care este fabricată din pastă de lemn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Acest lucru nu trebuie să sperie, celuloza este un produs care se foloseşte de obicei în producţia brânzeturilor, iar FDA permite adăugarea ei în condiţii de siguranţă. Standardul industriei este acceptabil într-un volum de 2 - 4 %, doză suficentă pentru a menţine brânza stabilă.
În 2014, o companie de producţie a brânzeturilor a declarat pentru revista Milwaukee Journal Sentinel că unele tipuri de parmezan ras conţin 20 de procente de celuloză sau chiar mai mult.
În anii 1950, FDA a stabilit o definiţie oficială pentru parmezan, care a declarat, printre altele, că nu poate conţine mai mult de 32% umiditate, trebuie să aibă o textură granulară, cu o crustă dură şi friabilă, făcut din lapte de vacă.
Pentru a fi în conformitate cu specificaţiile oferite de FDA, este nevoie de timp şi de bani, deoarece parmezanul are nevoie de luni întregi ca să se usuce.
Când parmezanul vine în bloc, este dificil de falsificat. Având ca acoperire faptul că distribuiau produsul ras, adăugarea de celuloză, într-o cantitate mai mare decât normele stabilite, permitea producătorilor să salveze milioane în plus.
Conform Descoperă, preşedintele fabricii Castelul de Brânză, Michelle Myrter, riscă până la un an de închisoare şi 100.000 de dolari amendă pentru această situaţie.
"Sănătatea sau siguranţa consumatorilor nu a fost pusă în pericol vreodată", a declarat avocatul lui Myrter, Stephen Stallings.
Cu toate acestea, chiar dacă problema este evidentă, companiile folosesc etichetele mai degrabă ca instrumente de marketing, decât ca pe o modalitate de a reflecta cu exactitate produsul şi compoziţia acestuia, citează Descoperă.
Citeşte şi: STUDIU: Brânza, la fel ca drogurile, generează dependenţă şi stimulează aceleaşi regiuni cerebrale
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână