- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Schimbare la 180 de grade a economie din Cuba: Ţara comunistă va permite privatizarea în majoritatea industriilor
- Cuba a anunţat că va permite întreprinderilor private să opereze în majoritatea industriilor, în ceea ce reprezintă o reformă majoră a economiei sale controlate de stat.
- Ministrul Muncii, Marta Elena Feito, a declarat că lista industriilor autorizate s-a extins de la 127 la peste 2.000.
- Doar o mică parte din industrii vor rămâne rezervate exclusiv statului, a spus ea.
Schimbare la 180 de grade a economie din Cuba: Ţara comunistă va permite privatizarea în majoritatea industriilor
Economia ţării comuniste a fost puternic afectată de pandemia şi sancţiunile SUA introduse de administraţia Trump. Anul trecut economia sa a scăzut cu 11% - cel mai grav declin din ultimele trei decenii, iar cubanezii s-au confruntat cu lipsa de bunurilor de bază.
Feito a spus că doar 124 de industrii vor fi scutite de implicarea privată, deşi nu a menţionat care dintre acestea.
"Obiectivul acestei reforme este ca domeniul privat să se dezvolte", a declarat Feito.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Experţii în economia Cubei spun că pasul deschide în esenţă aproape toată activitatea economică de pe insulă către o anumită formă de întreprindere privată, relatează BBC.
Acesta ar urma să fie ce mai semnificativă reformă din istoria recentă a economiei din Cuba.
În afară de sute de mii de ferme mici, sectorul nestatal al Cubei este compus în principal din mici întreprinderi private conduse de artizani, şoferi de taxi şi comercianţi. Cu toate acestea, un număr mare de companii private sunt implicate în industria turistică a insulei, care a fost puternic afectată de pandemie şi sancţiuni.
Având în vedere cât de încet au tendinţa de a se mişca reformele în Cuba, poate trece încă ceva timp până când schimbarea este vizibilă în viaţa economică de zi cu zi, notează BBC.
Noul preşedinte american Joe Biden - care a fost vicepreşedintele lui Barack Obama - a semnalat anterior că doreşte să îmbunătăţească relaţiile dintre SUA şi Cuba, dar observatorii spun că nu este clar cât de urgentă este situaţia Cubei pe lista sa de priorităţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:30
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 20:58
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat