Prima pagină » Economic » Scrisoare deschisă către stat de la antreprenori: Nu vrem să ne fie “îngrădită libertatea”, atunci când nu deranjăm pe nimeni

Scrisoare deschisă către stat de la antreprenori: Nu vrem să ne fie “îngrădită libertatea”, atunci când nu deranjăm pe nimeni

Scrisoare deschisă către stat de la antreprenori: Nu vrem să ne fie “îngrădită libertatea”, atunci când nu deranjăm pe nimeni

„Nu vrem să “primim” nimic de la stat pentru care nu am platit. Nu vrem să fim „protejaţi” fără să cerem. Nu vrem să ne fie “îngrădită libertatea”, atunci când nu deranjăm pe nimeni. Vrem să fim lăsaţi să ne “asumăm individual responsabilitatea” pentru propriile decizii”. Sunt doar câteva rânduri din scrisoarea deschisă a lui Octavian Bădescu, proprietar al companiei de consultanţă imobiliară Freedom Group, adresată preşedintelui Romaniei, Klaus Iohannis şi Premierului Ludovic Orban.

Vocea antreprenorului vrea să fie auzită de stat. El este de părere că statul ar trebui să lase pe fiecare să ia decizii privind propria sănătate. Iniţiativa şi mişcarea #hailatreabă a pornit în urma deciziilor statului de a interveni în problematica creată de coronavirus. El este de părere că măsurile sunt exagerate, iar ele vor genera pagume economice care vor depăşi pagubele din sănătate.

Antreprenorul consideră că problema de sănătate la nivel mondial se poate rezolva la nivel individual, al familiilor, la nivelul comunităţilor locale şi la nivelul comunităţilor din companii, fără intervenţia statului.

De asemenea, el mai atinge un nivel important din economie, cel al şomajului. 10% din contractele de muncă au fost anulate, iar potenţialul de creştere economică este redus foarte mult, şi lucrurile acestea se vor simţi acut, probabil după Paşte.

El vrea ca statul să se oprească din aceste acţiune pe care le consideră exagerate, deoarece numai aşa, pagubele se pot limita. „Dacă vom continua două luni, trei luni, foarte multe afaceri mici şi medii se vor destructura. Vom ajunge într-o situaţie în care oamenii vor fi din ce în ce mai dependenţi de stat şi de anumite companii mai mari care probabil vor supravieţui, după această etapă. ”

Compania lui Octavian Bădescu activează în domeniul consultanţei imobiliare, iar tranzacţiile companiei sunt în stand-by. S-au încheiat doar tranzacţii care erau în derulare înainte declanşarea stării de urgenţă. „Probabil avem o scădere de 50-70% la nivelul tranzacţiilor. Interesul oamenilor nu este acum axat pe tranzacţionarea imobiliară.”