- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.12.2018, 17:32)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SCRISOARE DESCHISĂ: Companiile cer CSAT să discute OUG privind schimbările fiscale, efectele asupra siguranţei naţionale
Coaliţia pentru Dezvoltarea României îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să încludă în agenda CSAT impactul OUG adoptată în 21 decembrie asupra stabilităţii fiscale, predictibilităţii procesului legislativ şi deficitului de forţă de muncă, considerând că are impact asupra siguranţei naţionale.
Urmărește
1567 afișări
Companiile cer CSAT să discute OUG privind schimbările fiscale, efectele asupra siguranţei naţionale
„Adresăm Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în numele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) o scrisoare deschisă prin care facem public demersul nostru de a solicita includerea pe agenda CSAT, începând cu şedinţa din 28 decembrie 2018, a unor subiecte care prin efectele lor preconizate asupra sectoarelor strategice din economie, respectiv energie, financiar şi comunicaţii, privesc siguranţa naţională: impactul OUG adoptată de Guvernul României în şedinţa din 21 decembrie 2018 asupra stabilităţii fiscale, predictibilităţii procesului legislativ şi deficitului de forţă de muncă”, arată un comunicat al coaliţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
CDR reprezintă companii româneşti şi străine, mici şi mari, care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României şi angajează peste 1,2 milioane de oameni.
„Coaliţia pentru Dezvoltarea României consideră că este timpul să completăm agenda CSAT cu subiecte de actualitate, care pot transforma într-un mod ireversibil bunăstarea si graniţele economice ale României, mai ales într-un context global în evoluţie.
Degradarea până la eliminare a dialogului social din România, lipsa unei consultări reale şi a unor analize de impact, modul pompieristic în care orice dorinţă a guvernului se traduce aproape peste noapte în ordonanţe de urgenţă, unele cu magnitudine greu de măsurat, cum ar fi cea de anul trecut cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat sau acesta din 21 decembrie la care am făcut referire mai sus, ne îndreptăţesc să considerăm că este ameninţată siguranţa atât a investiţiilor prezente cât şi viitoare, cu impact direct şi indirect asupra populaţiei.
CDR reprezintă nu numai vocea companiilor, dar şi a angajaţilor acestora, într-o piaţă a muncii în care numărul de oameni activi este în scădere, fapt care reprezintă unul dintre cele mai importante riscuri de securitate naţională. La acesta se adaugă riscul fiscal: peste 230 de modificări anuale ale Codului Fiscal sunt nefireşti şi denotă o guvernare prin OUG in care Parlamentul a devenit o anexă a Guvernului.
Conform Art. 115, aliniatul 4 din Constituţia României, încă în vigoare, Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora”, mai arată comunicatul.
Ordonanţa de Urgenţă din seara zilei de 21 decembrie, o zi simbolică pentru poporul român, riscă să declanşeze o criză a economiei româneşti prin lipsa oricărui studiu de impact, a unor norme metodologice, după cum toţi specialiştii din domeniu au subliniat din primul moment, apeciază CDR.
„Dorim să semnalăm, şi prin acest mod că aceste metode atentează pe fond la siguranţa naţională, aspect demn de a fi abordat în şedinţele strategice al CSAT”.
Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede introducerea unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale şi a celor de pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe