Sculpturile lui Lalanne, vândute pentru 59 milioane de dolari la casa de licitaţii Christie's în New York

Lucrările sculptorului François-Xavier Lalanne au generat 59 milioane de dolari la Christie's în New York, aici fiind incluse şi sculpturi celebre precum „Tres Grand Ours”, scrie France24.

Urmărește
122 afișări
Imaginea articolului Sculpturile lui Lalanne, vândute pentru 59 milioane de dolari la casa de licitaţii Christie's în New York

Sculpturile lui Lalanne, vândute pentru 59 milioane de dolari la casa de licitaţii Christie's în New York

Sculptorul François-Xavier Lalanne a realizat vânzări record de 59 milioane de dolari la o licitaţie organizată de Christie's în New York, unde au fost expuse 70 de lucrări de bronz şi piatră reprezentând animale, inclusiv o ursoaică gigant, un iepure cu aripi şi un rinocer. Licitaţia a avut loc joi seara şi a depăşit aşteptările, estimările iniţiale fiind între 16 şi 23 milioane de dolari.

Printre lucrările celebre s-au numărat sculptura „Tres Grand Ours” (2009), care s-a vândut pentru 6,1 milioane de dolari, şi centaurul din bronz patinat „Tres Grand Centaure” (2001), vândut pentru 7,5 milioane de dolari. Lucrările au fost create de Lalanne şi soţia sa, Claude.

Licitaţia a durat patru ore şi a fost marcată de o competiţie acerbă între licitatori, 97% dintre lucruri depăşind estimările de vânzare. Mai bine de 50% dintre cumpărători sunt din America, 15% din Asia şi 30% din Europa.

Daphne Riou, expertă de la Christie's, a descris lucrările lui Lalanne ca fiind pline de umor şi având o puternică legătură cu natura, situându-se la intersecţia dintre artă şi design.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici