- Home
- Economic
- (22.04.2020, 13:07)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Se caută cu disperare în lume spaţii pentru depozitarea petrolului. Sunt folosite peşteri, vagoane şi conducte abandonate
- Comercianţii de petrol se chinuie să stocheze surplusul de combustibil fosil
- Instalaţiile de stocare convenţionale sunt umplute la capacitate maximă
- Zeci de nave sunt utilizate temporar ca alternativă de stocare
Urmărește
1443 afișări
Se caută cu disperare spaţii pentru depozitarea petrolului. Sunt folosite şi peşteri
Zeci de nave petroliere au tras la mal pentru a servi ca depozite plutitoare pentru cel puţin 30 de milioane de barili de cherosen, benzină şi motorină. Soluţia de moment aleasă de vânzătorii de petrol vine ca urmare a umplerii la capacitate maximă a rezervoarelor de pe sol.
Cererea pentru petrol şi produsele derivate din acesta a scăzut cu 30% din cauza măsurilor restrictive adoptate de guvernele ţărilor de pe mapamond, ca urmare a răspândirii noului coronavirus.
Marii producători de petrol au înlesnit o înţelegere prin care vor reduce producţia, iar aprovizionarea va scădea cu 10%. Înţelegerea va intra în vigoare la începutul lunii mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Capacitatea globală de stocare a petrolului este dificil de cuantificat. Dar semnele sunt vizibile, mai ales că depozitarea pe mare implică un cost mai ridicat decât pe uscat.
Producătorii petrolieri, rafinăriile şi comercianţii apelează la soluţii tot mai neobişnuite, potrivit Reuters.
În Statele Unite, ţiţeiul şi combustibilul sunt stocate în vagoane sau în conducte petroliere abandonate.
În Europa, capacitatea de stocare existentă rămasă liberă este deja rezervată. Suedia alături de celelalte ţări scandinave au găsit soluţia ingenioasă de a depozita rezervele petroliere în locuri greu accesibile, precum peşterile.
În ciuda preţului scăzut al ţiţeiului, unele rafinării care îşi permit să găsească spaţiu de stocare pot face bani în continuare din producţia de combustibil. Dar pentru multe altele, lipsa unui spaţiu de depozitare înseamnă reducerea producţiei şi în unele cazuri, chiar sistarea definitivă a operaţiunilor.
Sursa foto: profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40