Se caută cu disperare în lume spaţii pentru depozitarea petrolului. Sunt folosite peşteri, vagoane şi conducte abandonate

  • Comercianţii de petrol se chinuie să stocheze surplusul de combustibil fosil
  • Instalaţiile de stocare convenţionale sunt umplute la capacitate maximă
  • Zeci de nave sunt utilizate temporar ca alternativă de stocare
Urmărește
1443 afișări
Imaginea articolului Se caută cu disperare în lume spaţii pentru depozitarea petrolului. Sunt folosite peşteri, vagoane şi conducte abandonate

Se caută cu disperare spaţii pentru depozitarea petrolului. Sunt folosite şi peşteri

Zeci de nave petroliere au tras la mal pentru a servi ca depozite plutitoare pentru cel puţin 30 de milioane de barili de cherosen, benzină şi motorină. Soluţia de moment aleasă de vânzătorii de petrol vine ca urmare a umplerii la capacitate maximă a rezervoarelor de pe sol.

Cererea pentru petrol şi produsele derivate din acesta a scăzut cu 30% din cauza măsurilor restrictive adoptate de guvernele ţărilor de pe mapamond, ca urmare a răspândirii noului coronavirus.

Marii producători de petrol au înlesnit o înţelegere prin care vor reduce producţia, iar aprovizionarea va scădea cu 10%. Înţelegerea va intra în vigoare la începutul lunii mai.

Capacitatea globală de stocare a petrolului este dificil de cuantificat. Dar semnele sunt vizibile, mai ales că depozitarea pe mare implică un cost mai ridicat decât pe uscat.

Producătorii petrolieri, rafinăriile şi comercianţii apelează la soluţii tot mai neobişnuite, potrivit Reuters.

În Statele Unite, ţiţeiul şi combustibilul sunt stocate în vagoane sau în conducte petroliere abandonate.

În Europa, capacitatea de stocare existentă rămasă liberă este deja rezervată. Suedia alături de celelalte ţări scandinave au găsit soluţia ingenioasă de a depozita rezervele petroliere în locuri greu accesibile, precum peşterile.

În ciuda preţului scăzut al ţiţeiului, unele rafinării care îşi permit să găsească spaţiu de stocare pot face bani în continuare din producţia de combustibil. Dar pentru multe altele, lipsa unui spaţiu de depozitare înseamnă reducerea producţiei şi în unele cazuri, chiar sistarea definitivă a operaţiunilor.

 

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici