Sebastian Burduja: Romgaz, prima emisiune de obligaţiuni demarată de o companie cu capital majoritar de stat

Romgaz a anunţat public vineri prima emisiune de obligaţiuni demarată de o companie cu capital majoritar de stat, susţine ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Sebastian Burduja: Romgaz, prima emisiune de obligaţiuni demarată de o companie cu capital majoritar de stat

Potrivit ministrului Energiei, acesta este, probabil, cel mai mare program de acest fel pentru mediul corporativ românesc.

„Programul record de 1,5 miliarde euro vizează ridicarea finanţării necesare pentru susţinerea planului de investiţii, inclusiv marele proiect Neptun Deep. Se lansează astfel cea mai mare emisiune de obligaţiuni din partea unei companii cu capital majoritar de stat. Acest demers vine după ce compania a obţinut anterior un rating excelent din partea Fitch (BBB- investment grade), un demers pe care l-am susţinut personal în mai multe discuţii cu agenţia de rating”, arată Sebastian Burduja într-o postare pe Facebook.

El a caracterizat compania şi echipa cu un singur cuvânt, curaj, şi a dat trei argumente în acest sens.

„Investiţia de 2 miliarde de euro în Neptun Deep. Proiectul e în grafic şi ne va asigura locul I în UE la producţia de gaz, dublând producţia de gaz românesc. Rămâne să îi dăm valoare adăugată cât mai mare în economie, prin investiţii în fabrici de medicamente, îngrăşăminte şi producţia de energie electrică în grupuri pe gaz. Şi da, avem peste 3500MW în lucru, de la Mintia la Işalniţa, Turceni, Iernut şi Midia, plus modernizarea CET-urilor care încă utilizează cărbune şi vor trece pe gaz (Craiova). Şi da, nu ne vom lăsa şi vom duce la bun sfârşit acest proiect, chiar dacă deranjăm multe interese, dovadă fiind sabotajul constant al unor organizaţii”, spune ministrul.

Un al doilea argument este reluarea explorărilor la Caragele, cel mai mare zăcământ de gaz pe uscat din România: „Program de investiţii de 1 miliard de lei. Aşteptăm veşti bune până la finalul anului”.

De asemenea, el susţine că un alt argument este deblocarea proiectului de la Iernut, după ani de zile: „Suntem în şantier, lucrăm cu antreprenorul spaniol pentru a pune in funcţiune măcar jumătate din capacitate pana la finalul anului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici