- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.02.2017, 10:59)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretar de stat, Ministerul Energiei: Preţul energiei a crescut odată cu cererea, fără manipulare a pieţei
Preţul energiei a crescut în această perioadă deoarece “asta a fost cererea şi oferta”, iar preţurile s-au majorat în toată Europa, a declarat luni, Corina Popescu, secretar de stat, Ministerul Energiei, la conferinţa "ZF Power Summit `17 – Fuel of the Future".
Urmărește
640 afișări
Secretar de stat, Ministerul Energiei: Preţul energiei a crescut odată cu cererea, fără manipulare a pieţei (Imagine: Victor Ciupuliga/ Foto Mediafax)
“Asta a fost cererea şi oferta. A fost o conjunctură, dar nu numai în România. În toată Europa au fost preţurile mari. Ministerul Energiei nu are date privind preţurile la energie, acestea aflându-se la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei”, a spus Corina Popescu. Acesta a afirmat că nu a existat o manipulare a preţurilor pe piaţă, dar "dacă apar manipulări ale preţurilor, aici intervine Concurenţa".
Referitor la producţia de energie pe bază de cărbune, aceasta susţine că România are o situaţie mai aparte. “Nu cred că sistemul energetic românesc poate face faţă fără cărbune. Sunt reglementări europene care vor să scoată cărbunele în afara jocului. În sectorul regenerabilelor se vor stabiliza lucrurile. La nivelul Comisiei Europene sunt anumite reglementări în acest sens”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Iar despre înfiinţarea Fondului Suveran pentru Investiţii şi Dezvoltare, secretarul de stat a spus că există un grup de lucru, în cadrul căreia se analizează fiecare companie la care statul este acţionar. Corina Popescu a afirmat că procesul de listare a Hidroelectrica nu a fost stopat, doar amânat şi că, în prima jumătate a acestui an se vor lua nişte decizii, care probabil sunt legate de înfiinţarea Fondului Suveran.
“România are nevoie de grupuri noi, iar grupurile trei şi patru de la Cernavodă sunt o opţiune pentru România. Sunt anumite grupuri care vor ieşi din sistem pentru că sunt la nivelul tehnologiei din anii 60-65. Gândiţi-vă că, în perioada grea din această iarnă, când toată Europa era blocată, 12% din energia produsă în România s-a dus afară. De aceea, cred că este nevoie să se construiască grupuri noi”, a mai spus aceasta.
Legat de intrarea în insolvenţă a mai multor furnizori de energie, Corina Popescu este de părere că: “Este bine că se curăţă piaţa. Cred că ce s-a întâmplat în ultimele două luni ar trebui să fie un avertisment pentru furnizorii din România, care au avut o strategie de dezvoltare riscantă, care s-a bazat pe o prognoză a preţului pe piaţă pentru ziua următoare din ultimii patru-cinci ani, care a fost foarte mic”.
Iar, piaţa gazelor trebuie să prindă din urmă piaţa de energie electrică. “Uitându-ne în jurul nostru la cât de repede şi-au înfiinţat ţările din vecinătate platforme de tranzacţionare, cred că putem să o facem. Totul este să ne dorim”, a adăugat secretarul de stat.
Citeşte şi: O mamă dezvăluie trucurile care o ajută să hrănească o familie de cinci persoane cu doar 200 de lei pe săptămână
Citeşte şi: VIDEO Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu: Infrastructura digitală va acoperi 400 de zone albe în primul trimestru din acest an
Citeşte şi: VIDEO Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: „Avem finanţare europeană pentru alinierea la piaţa unică digitală”
Citeşte şi: GALERIE FOTO Staţiunea Sîngeorz-Băi, unică în România datorită apelor miraculoase, la un pas de colaps
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe