Sectorul public a scos pe piaţă aproape 20.000 de locuri de muncă de la începutul anului. Cel mai mare angajator de stat a fost sistemul de sănătate, cu aproape 7.500 de poziţii deschise

Angajatorii din sectorul public au scos în piaţă aproape 20.000 de locuri de muncă de la începutul anului şi până acum, arată datele de la platforma de recrutare eJobs.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Sectorul public a scos pe piaţă aproape 20.000 de locuri de muncă de la începutul anului. Cel mai mare angajator de stat a fost sistemul de sănătate, cu aproape 7.500 de poziţii deschise

„Primele şapte luni ale anului au sub nivelul anului trecut în termeni de volum de angajări. August a venit însă cu o schimbare de direcţie, în condiţiile în care numai în acea lună s-a postat un sfert din numărul total de joburi aferente lunilor anterioare.“

Angajatorii din sectorul public au scos în piaţă aproape 20.000 de locuri de muncă de la începutul anului şi până acum, arată datele de la platforma de recrutare eJobs.

Cel mai mare angajator de stat a fost sistemul de sănătate, cu aproape 7.500 de poziţii deschise în spitale, clinici, sanatorii ori direcţii de sănătate. Lista este continuată de instituţiile din educaţie, care au avut 5.300 de joburi postate, potrivit datelor Jobradar24.ro, site care face parte din portofoliul eJobs.ro. Guvernul a fost, cel puţin până la această dată, al treilea cel mai mare angajator din acest sector, cu 5.000 de locuri de muncă.

Cea mai bună lună din 2024 a fost august, când candidaţii au avut la dispoziţie 5.000 de opţiuni de angajare, dublu faţă de luna aprilie, spre exemplu, a doua cea mai bună lună din an, şi de 8 ori mai mult decât în luna ianuarie, când au fost disponibile aproximativ 600 de joburi.

„Primele şapte luni ale anului au sub nivelul anului trecut, în termeni de volum de angajări. August a venit însă cu o schimbare de direcţie, în condiţiile în care numai în acea lună s-a postat un sfert din numărul total de joburi aferente lunilor anterioare. Pare că şi septembrie va urma aceeaşi tendinţă – deja vedem peste 200 de poziţii deschise în doar

două zile. Dacă lucrurile vor continua la fel, cel mai probabil 2024 se va încheia peste nivelul lui 2023. Nu este neapărat o surpriză pentru că anul acesta avem patru rânduri de alegeri electorale, ceea ce este o premieră care va influenţa cu siguranţă şi evoluţia numărului de angajaţi din aparatul de stat“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs.ro.

Datele mai arată că Bucureştiul domină clasamentul naţional al angajărilor la stat, cu 3.500 de joburi deschise pentru candidaţi. Clujul ocupă locul al doilea, cu 1.200 de joburi postate de instituţiile publice, urmat de Timiş cu puţin peste 900 de joburi şi Iaşi cu aproape 900. Cel mai puţin s-a angajat în judeţele Giurgiu (142 de locuri de muncă) şi Caraş- Severin (149 de locuri de muncă). Tot sub 200 de poziţii au mai fost deschise în Covasna şi Olt.

Una dintre specificităţile aparatului de stat este legată de tipul contractelor încheiate cu angajaţii, respectiv aproape 90% dintre contracte sunt permanente. Numărul celor temporare este de aproximativ 2.000.

La începutul acestui an, numărul de posturi ocupate din sectorul public era de aproape 1,3 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici