Şefii RBS, obligaţi să iasă din birouri pentru a se întâlni cu firmele mici

Managerii Royal Bank of Scotland sunt obligaţi să discute cu reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii, într-o încercare de a nu repeta greşelile dinaintea crizei, când au uitat care era rolul lor, potrivit unei reguli instituite de bancă.

Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului Şefii RBS, obligaţi să iasă din birouri pentru a se întâlni cu firmele mici

Şefii RBS, obligaţi să iasă din birouri pentru a se întâlni cu firmele mici (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Directorul comercial al băncii, Alison Rose, vrea ca membrii din conducere să urmeze exemplul său şi să aibă două-trei întâlniri săptămânale cu clienţii RBS pentru a înţelege nevoile acestora, informează The Telegraph.

"Toţi cei din conducerea executivă, inclusiv eu, vom avea întâlniri cu clienţii, pentru că este important să stai conectat cu mediul de afaceri. Cred că dacă eşti un executiv şi nu îţi petreci timpul cu clienţii, te deconectezi total de la ceea ce înseamnă afacerile", a spus Rose, care a precizat că întâlnirile vor include analiza situaţiilor financiare a societăţilor comerciale, iar membrii din conducere vor lua şi decizii în ceea ce priveşte cererile de creditare.

În Marea Britanie, RBS este cel mai mare creditor al afacerilor mici şi mijlocii, iar reputaţia sa a avut de suferit în ultimii ani, după ce clienţii au cerut despăgubiri pentru că nu au primit suficiente informaţii la achiziţia unor produse financiare complexe, dar şi ca urmare a acuzaţiilor că o divizie a băncii a profitat de probleme financiare ale firmelor mici.

"Sunt un angajat normal şi cred că este important ca oamenii să nu creadă că la RBS există un şef mare şi rău care îşi dă cu părerea despre afacerile lor", a completat Rose.

Guvernul Marii Britanii a început vânzarea participaţiei de 79% deţinută la Royal Bank of Scotland, în valoare de 32 miliarde de dolari, renunţând la obiectivul anunţat anterior de a vinde în profit acţiunile instituţiei financiare pe care a salvat-o în timpul crizei financiare.

RBS a fost salvată în timpul crizei din 2007-2009 cu fonduri guvernamentale de 45,8 miliarde de lire sterline, iar preţul actual al acţiunilor băncii, de 3,6 lire pe unitate, este sub preţul mediu de 5,02 lire sterline pe unitate plătit de Guvern.

Analiştii consideră că vânzarea titlurilor va atrage un interes semnificativ din partea investitorilor instituţionali dispuşi să treacă cu vedere greşelile din trecut ale RBS şi incertitudinile legate de apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici