Şeful ANAF, invitat în comisie la Senat să explice de ce "închide cofetării pentru 5 lei"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, a fost invitat la următoarea şedinţă a Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi "închide cofetării pentru 5 lei".

Urmărește
2170 afișări
Imaginea articolului Şeful ANAF, invitat în comisie la Senat să explice de ce "închide cofetării pentru 5 lei"

Şeful ANAF, invitat în comisie la Senat să explice de ce "închide cofetării pentru 5 lei" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată, marţi, la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votată în unanimitate de membrii comisiei.

"Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori.

"Nu vine, nu vine, dar asta e altceva", a afirmat şi Constantin Popa, iniţiatorul demersului.

Discuţiile dintre senatorii membri ai comisiei au continuat pe marginea acestui subiect.

"Să nu cădem în capcana asta, adică să validăm un simulacru de luptă anticorupţie care, vezi Doamne, e o strategie pe televizoare că e o luptă anticorupţie, că se închide ăla pentru 5 lei, dar în continuare nu sunt executate sutele de milioane, titlurile executorii ale DNA. Sunt 315 milioane euro. De ce nu executăm banii ăştia şi închidem cofetării pentru 5 lei? Să nu cădem în capcană şi să spunem că ne delimităm de veleitari de genul ăsta", a spus un alt senator.

Data la care va avea loc următoarea şedinţă a comisiei Buget-Finanţe a Senatului va fi stabilită ulterior.

ANAF consideră că "selecţia prin omisiune" a acţiunilor instituţiei în vederea "conceperii materialelor de presă" nu face altceva decât să contribuie "într-o manieră consistentă" la informarea defectuoasă, prezentând "în mod eronat eforturile depuse de Direcţia Antifraudă".

"Reiterăm pe această cale şi faptul că acţiunile de combatere a micii evaziuni reprezintă o linie secundarã de activitate a ANAF, tratatã însã cu aceeaşi seriozitate de către ANAF. Linia prioritarã de acţiune a DGAF este reprezentată de analiza, investigarea şi instrumentarea cazurilor de fraudă fiscală organizată sistematică", se arată într-un comunicat transmis luni de ANAF, în care sunt reluate rezultate ale activităţii Direcţiei Antifraudă în 2014 şi în primele două luni din acest an.

Potrivit ANAF, 90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Direcţia Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procenajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizărilor penale înaintate organelor de anchetă.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici