- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful BCR, despre raportul FMI: Nu ştiu să existe vreo problemă în sistemul bancar din România
Preşedintele BCR, Dominic Bruynseels, a declarat, miercuri, că nu ştie să existe vreo problemă în sistemul bancar din România, după ce FMI a atras atenţia că autorităţile din România trebuie să rămână vigilente faţă de unele instituţii de credit de dimensiuni reduse.
Şeful BCR, despre raportul FMI: Nu ştiu să existe vreo problemă în sistemul bancar din România (Imagine: Mediafax Foto)
"Nu ştiu de vreo problemă în sistem", a răspuns Bruynseels, întrebat despre aprecierea FMI.
Totodată, el consideră că în cazul în care unele bănci mici s-ar confrunta cu probleme, acest lucru nu va avea un impact mare asupra sistemului bancar, întrucât banca naţională are toate "capacităţile relevante" să susţină sectorul "în orice fel".
"În trecut aţi văzut că problemele au fost rezolvate şi aşa cred că va fi în continuare", a concluzionat şeful BCR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
FMI a indicat într-un raport că autorităţile din România "trebuie să rămână vigilente faţă de unele bănci mici", care controlează cumulat mai puţin de 2% din activele din sistem, confruntate cu o deteriorare rapidă a calităţii creditelor.
Sistemul bancar este bine capitalizat, cu o rată medie de adecvare a capitalului de 14,6% la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, notează FMI. Totodată, indicatorul de stabilitate financiară depăşeşte 11% în cazul tuturor băncilor din sistem, în timp ce minimul reglementat este de 8%.
"Cu toate acestea, autorităţile trebuie să rămână vigilente faţă de unele bănci mici (totalizând mai puţin de 2% din activele sistemului), care au înregistrat o deteriorare rapidă a calităţii creditelor şi au provizioane mai reduse faţă de media sistemului", se arată în raport.
FMI estimează că împrumuturile neperformante vor continua să crească până la jumătatea acestui an, pe fondul activităţii economice slabe şi impactului măsurilor de austeritate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale