Şeful BMW: Europa trebuie să anuleze interzicerea motoarelor pe benzină pentru a reduce dependenţa de lanţul de aprovizionare cu baterii din China

Europa trebuie să îşi anuleze planul de a interzice maşinile noi pe combustibili fosili începând cu 2035 pentru a reduce dependenţa de lanţul de aprovizionare cu baterii din China şi pentru a profita de punctele sale forte tehnologice, a declarat marţi directorul executiv al BMW.

Urmărește
385 afișări
Imaginea articolului Şeful BMW: Europa trebuie să anuleze interzicerea motoarelor pe benzină pentru a reduce dependenţa de lanţul de aprovizionare cu baterii din China

Şeful BMW: Europa trebuie să anuleze interzicerea motoarelor pe benzină pentru a reduce dependenţa de lanţul de aprovizionare cu baterii din China

Oliver Zipse, care a militat mult timp pentru ca autorităţile de reglementare să permită diverse tehnologii - inclusiv combustibili alternativi, cum ar fi biocombustibilii şi maşinile cu pile de combustie pe bază de hidrogen - a declarat că starea de spirit din Europa „tinde spre pesimism” şi că regiunea are nevoie de un nou cadru de reglementare pentru a rămâne competitivă.
 
„O corecţie a obiectivului de 100% electric pentru 2035 ca parte a unui pachet cuprinzător de reducere a emisiilor de CO2 ar permite, de asemenea, OEM-urilor europene ( n.r producatorul original al echipamentului) să depindă mai puţin de China pentru baterii”, a declarat Zipse la Salonul Auto de la Paris.
 
În martie 2023, ţările UE au aprobat o lege istorică care ar impune ca toate maşinile noi să aibă zero emisii de CO2 din 2035, interzicând efectiv vehiculele diesel şi pe benzină, şi emisii de CO2 cu 55% mai mici din 2030, comparativ cu nivelurile din 2021.
 
Constructorii de automobile, printre care BMW, VW şi Renault, precum şi guvernul italian, au solicitat relaxarea sau amânarea obiectivelor privind emisiile de CO2.
 
Cu toate acestea, Germania, ţara de origine a lui Zipse, a respins o revizuire timpurie a obiectivelor, având în vedere nevoia de claritate pentru industrie şi urgenţa combaterii schimbărilor climatice.
 
De asemenea, la Paris, şeful asociaţiei auto franceze PFA nu a cerut abolirea interdicţiei din 2035, dar a afirmat că este necesar să se revină rapid „în jurul mesei” pentru a discuta revizuirea obiectivelor, programată în prezent pentru 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici