Şeful CFR SA vrea sprijin american şi israelian pentru stoparea furturilor din reţeaua feroviară

Directorul general al CFR SA, Dimitrios Sophocleous, va discuta cu reprezentanţii ambasadelor SUA şi Israelului pentru identificarea unor soluţii în vederea stopării furturilor din reţeaua feroviară, care anul trecut au generat pagube de peste 10 milioane de euro.

Urmărește
752 afișări
Imaginea articolului Şeful CFR SA vrea sprijin american şi israelian pentru stoparea furturilor din reţeaua feroviară

Şeful CFR SA vrea sprijin american şi israelian pentru stoparea furturilor din reţeaua feroviară (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Şeful companiei care administrează infrastructura ferovia ră a afirmat că există un proiect pentru asigurarea pazei care prevede cheltuieli anuale de 22,5 milioane lei , bani care ar urma să fie suportaţi din bugetul Ministerului de Interne.

Pe de altă parte, el a adăugat că nu ştie cât va dura implementarea acestei proceduri, iar din această cauză trebuie să existe un plan B.

"Eu văd că există o problemă. Nu sunt specialist, oamenii noştri nu sunt specialişti", a spus el.

Astfel, Sophocleous a contactat ambasadele SUA şi Israelului, urmând să aibă în perioada următoare întâlniri cu reprezentanţii acestora.

"Dacă americanii şi israelienii nu ştiu despre security şi safety, cine ştie?", a adăugat el.

Şeful CFR SA a afirmat că, din informaţiile sale, pedepsele pentru furturile de componente feroviar au crescut.

Potrivit sursei citate, în prezent 70% din furturi sunt pe ruta Bucureşti - Constanţa.

În 2011 pe reţeaua feroviară publică au avut loc 4.175 de cazuri de sustrageri, cu o valoare a pagubelor de 32,38 millioane lei, iar în 2012 au existat 3.465 de cazuri, cu o valoare a pagubelor de 46,49 milioane lei (10,4 milioane euro).

Un document oficial prezentat de MEDIAFAX în luna octombrie arăta că CFR nu mai avea rezerve de componente feroviare pentru înlocuirea celor subtilizate de hoţi, care au crescut în ultima perioadă şi afectează secţii precum Bucureşti - Constanţa, iar durata unei călătorii creşte, din cauza verificărilor.

În martie anul trecut, Guvernul a interzis firmelor care lucrează cu deşeuri industriale reciclabile să mai cumpere de la persoane fizice metale feroviare, precum şina de cale ferată, argumentând că furturile de materiale afectează grav siguranţa circulaţiei trenurilor.

Perioada de interdicţie este pentru doi ani şi poate fi prelungită ulterior prin hotărâre de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici