- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Erste: Legea dării în plată nu va avea un impact financiar semnificativ asupra BCR, ci îi va afecta dramatic pe cei tineri, care vor să îşi ia o casă
Andreas Treichl, CEO Erste, ce deţine cea mai mare bancă din România, BCR, spune că legea dării în plată nu va avea un impact semnificativ asupra contului de profit şi pierderi al BCR, ci îi va afecta pe cei tineri, care vor să îşi ia o casă.
Şeful Erste: Legea dării în plată nu va avea un impact financiar semnificativ asupra BCR, ci îi va afecta dramatic pe cei tineri, care vor să îşi ia o casă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
”Cu această lege va fi imposibil pentru cei tineri să îşi ia o casă”, a spus Treichl, citat de ZF, vineri dimineaţă la Viena, la prezentarea rezultatelor financiare ale grupului austriac.
Dacă legea dării în plată va fi aprobată de Parlament, băncile vor înaspri condiţiile de creditare pe piaţa imobiliară, în primul rând prin creşterea avansului şi garanţii mai mari.
El spune că în aceste condiţii numai cei cu venituri mari vor putea să îşi cumpere o casă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Treichl spune că nu înţelege cum Parlamentul poate lua în discuţie o asemenea lege, care va avea un efect pozitiv pe termen scurt pentru ”câţiva oameni”, dar pe termen lung va afea consecinţe grave asupra tinerilor.
Legea dării în plată, extrem de controversată, presupune că în orice moment un debitor poate preda cheile apartamentului şi nu mai are de plătit nicio sumă la bancă, în cazul în care există o diferenţă între valoarea creditului şi valoarea de piaţă a bunului.
Criza a înjumătăţit valorile apartamentelor , ceea ce face ca în acest moment multe proprietăţi să aibă o valoare de piaţă mai mică decât valoarea creditului. În aceste condiţii, pentru un debitor se naşte întrebarea dacă nu este mai bine să predea chiele şi să iasă din contractul de credit, dacă legea dării în plată va fi aprobată de Parlament.
Băncile susţin scoaterea programului ”Prima Casă” din legea dării în plată, program guvernamental care a susţinut activitatea băncilor de creditare imobiliară în criză, dar a şi stopat prăbuşirea preţurilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO