„Este clar că ne aflăm într-o perioadă de creştere cu adevărat puternică, în întreaga lume”, a arătat Mulally la o conferinţă a analiştilor organizată de Deutsche Bank la salonul auto de la Detroit.
Şeful Ford se aşteaptă ca vânzările totale pe piaţa americană să fie de 12,5-13,5 milioane de vehicule, iar în Europa de 14,5-15,5 milioane de unităţi.
Mulally a arătat că Ford, al doilea mare producător american de automobile, este bine poziţionat în Statele Unite şi Europa, urmând să îşi accelereze creşterea pe pieţele emergente.
În privinţa pieţei europene, directorul financiar al grupului, Lewis Booth, a estimat că este nevoie de schimbări structurale, din cauza capacităţilor prea mari de producţie, mai ales în privinţa marilor producători naţionali.
„Guvernele, care se află sub presiuni tot mai mari din cauza dificultăţilor financiare, vor susţine mai puţin aceste capacităţi sub-utilizate”, a explicat Booth.
În privinţa Ford, Booth anticipează că va avea „un an confortabil în Europa”, el subliniind că grupul se va concentra pe modernizarea produselor.
Ford nu mai este copleşit în Europa de necesitatea de a fabrica produse speciale pentru această piaţă şi se concentrează în prezent pe vehicule destinate pieţei mondiale, a arătat Booth.