- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful RBS România: Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere banca, dar nu sunt oferte concrete
Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere RBS Bank România, dar în acest moment nu există nicio ofertă de preţ concretă înaintată, a declarat directorul general al instituţiei de credit, Johan Gabriels.
"Au existat mulţi oameni care ne-au sunat şi s-au arătat interesaţi (să cumpere RBS România - n.r.). Ei ştiu că suntem de vânzare pentru că (acţionarii, n.r.) au încercat să ne vândă în 2009", a spus Gabriels.
El a precizat că discuţiile pentru preluarea RBS Bank România trebuie purtate direct cu acţionarii băncii.
"Singurul lucru pe care îl pot spune este că au fost destul de multe bănci care au venit şi şi-au arătat interesul. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu avem nicio ofertă concretă în acest moment, la niciun preţ. La cât vreau să se vândă? Nu ştiu, pentru că nu este treaba mea", a continuat Gabriels.
Întrebat câţi clienţi a pierdut banca atunci când grupul RBS a anunţat că subsidiara din România este de vânzare, Gabriels a răspuns că nu au fost mulţi clienţi care să renunţe la serviciile băncii.
"Nu cred că am pierdut clienţi pentru că am vizitat majoritatea clienţilor, le-am mulţumit că au rămas cu noi după ce am preluat ABN Amro şi au spus lucruri similare: că menţin relaţia cu aceeaşi persoană şi că produsele şi serviciile nu s-au schimbat", a spus el.
OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, negociază preluarea sucursalei RBS din România, au declarat pentru MEDIAFAX, la finele lunii aprilie, surse apropiate discuţiilor.
Grupul RBS, controlat de statul britanic, este prezent în România din 2007, când a preluat operaţiunile băncii olandeze ABN Amro, care au trecut în 2008 sub brandul creditorului britanic.
În februarie 2009, RBS a anunţat că operaţiunile din România sunt pe lista activelor de vânzare în cadrul unui program de restructurare al grupului britanic. Totuşi, chiar în toamna anului 2009 grupul britanic a renunţat la vânzarea subsidiarei din România întrucât a considerat că preţul pe care l-ar fi putut obţine nu reflecta corect operaţiunile locale.
Anul trecut, Gabriels a menţionat că grupul nu caută în mod activ să vândă sucursala din România, deşi aceasta continuă să nu facă parte din afacerile de bază al RBS Group.
În 2010, RBS Bank România a obţinut un profit de peste 150 milioane de lei, în creştere cu circa 15% faţă de 2009, potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS.
Întrebat despre profitul obţinut în primul trimestru şi de perspectivele pentru întreg anul 2011, şeful RBS a răspuns că ar fi "fericit" dacă ar obţine în acest an un profit similar cu cel din 2010, dar a menţionat că nu poate face o estimare întrucât nu s-a stabilit evoluţia ratei de provizioanare pentru trecerea la standardele internaţionale de contabilitate, IFRS.
El a menţionat că profitul obţinut în primul trimestru este în linie cu rezultatul realizat în perioada similară a anului trecut, fără să detalieze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”
-
astăzi, 18:12