„Încheierea este aşteptată în septembrie 2022, sub rezerva condiţiilor obişnuite”, a precizat compania într-un comunicat, potrivit Reuters.
Compania franceză s-a confruntat în această săptămână cu presiuni în ceea ce priveşte legăturile sale cu Terneftegaz, după ce Le Monde a relatat că firma a furnizat gaz condensat care a fost ulterior transformat în kerosen folosit în două baze militare ruseşti.
Într-o declaraţie emisă vineri după-amiază, TotalEnergies a precizat că această acţiune era planificată înainte de apariţia investigaţiei şi că a trimis o cerere de aprobare a tranzacţiei către autorităţile ruse pe 8 august.
În raportul Le Monde se spune că societatea mixtă Terneftegaz a firmei a fost implicată în furnizarea de condensat de gaz pentru fabricarea de combustibil pentru avioane care ar fi putut fi folosit de armata rusă în Ucraina.
TotalEnergies a confirmat mai devreme vineri că ar produce condensat de gaz în comun cu Novatek în Rusia, care ajunge în combustibil pentru avioane, dar a spus că toate acestea sunt destinate exportului.
Global Witness, un grup care a ajutat Le Monde să întocmească raportul, a declarat că TotalEnergies se contrazice în declaraţiile sale şi că ar trebui să existe o anchetă.