Semnal de alarmă. Economiile europene se confruntă cu un risc substanţial de recesiune - sondaj / Germania este cea mai vulnerabilă. România prezintă risc mai mare ca Bulgaria

Economiile europene primesc un avertisment server. Experţi spun că există riscuri ridicate de recesiune din cauza conflictelor geopolitice şi a creşterii costurilor energiei, potrivit un material publicat joi, la care au contribuit 1.431 de experţi economici din 124 de ţări, relatează Bloomberg.

Urmărește
545 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă. Economiile europene se confruntă cu un risc substanţial de recesiune - sondaj / Germania este cea mai vulnerabilă. România prezintă risc mai mare ca Bulgaria

Semnal de alarmă. Economiile europene se confruntă cu un risc substanţial de recesiune - sondaj / Germania este cea mai vulnerabilă. România prezintă risc mai mare ca Bulgaria

 
În zona euro, şansele ca până la sfârşitul anului să se înregistreze două trimestre consecutive de scădere a producţiei sunt cele mai mari în Germania şi Olanda, cu 38%, potrivit unui sondaj trimestrial realizat de Institutul ifo şi Institutul elveţian de politică economică. Comparativ cu 26% în SUA.
 
Blocul monetar de 20 de naţiuni a stagnat la sfârşitul anului 2023, evitând o recesiune la limită cu ajutorul creşterii din Italia şi Spania care a compensat o scădere în Germania. Perspectivele unei redresări rapide sunt slabe, Banca Centrală Europeană prevăzând o slăbiciune continuă pe termen scurt.
 
 
Foto; Grafic Bloomberg
 
Războiul continuă să facă ravagii în Ucraina, iar tensiunile din Orientul Mijlociu ameninţă să perturbe din nou lanţurile de aprovizionare şi livrările de energie. O astfel de incertitudine riscă să submineze cheltuielile şi investiţiile, în timp ce presiunile asupra preţurilor s-ar putea intensifica.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici