Semnalul dat de preşedintele FED, Jay Powell, că în sfârşit inflaţia se îndreaptă către 2%, este vestea pe care toţi investitorii o aşteptau. Reducerile de dobândă s-ar putea transforma în realitate din toamnă

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Semnalul dat de preşedintele FED, Jay Powell, că în sfârşit inflaţia se îndreaptă către 2%, este vestea pe care toţi investitorii o aşteptau. Reducerile de dobândă s-ar putea transforma în realitate din toamnă

Jay Powell, preşedintele Rezervei Federale, şi-a exprimat luni încrederea în stabilizarea problemei inflaţiei, cu are FED s-a luptat în ultimele luni. Şeful instituţiei a subliniat că inflaţia se apropie din nou de ţinta de 2%, acesta fiind cel mai puternic semnal că reducerile de dobândă sunt pe drum, scrie Financial Times.

„Am vrut să vedem că inflaţia se deplasează în mod durabil către ţinta noastră de 2%, iar datele ne-au confirmat o îmbunătăţire”, a declarat Jay Powell la Washington Economic Club.

Powell  a vorbit şi despre  ultimele trei rapoarte lunare privind inflaţia, despre care a spus că reflectă „un ritm destul de bun” privind creşterea preţurilor.

Acestea au fost precedate de o revenire neaşteptată a inflaţiei în primul trimestru al anului, care a amânat momentul în care Rezerva Federală ar fi putut începe să reducă dobânda de la nivelul actual de 5,2%.

Pieţele nu se aşteaptă ca Rezerva Federală înceapă reducerile de dobândă prea curând, dar comentariile lui Powell sunt un semnal că prima rundă de reducere a costurilor de împrumut va începe după următarea întrunire FED care va avea loc în septembrie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici