Cine e de vină pentru scumpirea alimentelor: ministrul, producătorii sau inflaţia

Publicat: 11 10. 2010, 07:14
Actualizat: 06 11. 2012, 19:39

Discuţiile în contradictoriu dintre producători, procesatori şi autorităţi, purtate prin intermediul mass-media în ultima perioadă, au ca efect o singură certitudine: mâncarea produsă în România va fi mai scumpă.

Cu cât, este greu de precizat un procent bătut în cuie, pentru că, deocamdată, procesatorii şi retailerii nu au umblat la preţurile din rafturi.

Pe de-o parte, producătorii au anunţat că materia primă care intră în componenţa diverselor categorii de alimente va costa cu 5-25% mai mult până la sfârşitul anului, respectiv pâinea, legumele, fructele, lactatele, uleiul şi carnea de pui. Pe de altă parte, Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, crede că scumpirile nu pot depăşi rata inflaţiei.

Citeşte mai multe despre cine este de vină pentru scumpirea alimentelor pe www.gandul.info.