Serviciul InterCity al CFR Călători, reintrodus pe alte două rute

CFR Călători a reintrodus, după o pauză de 8 ani, Serviciul InterCity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulaţia acestei categorii de tren. Pe lângă cele 12 rute introduse în 2023, anul acesta adaugă altele noi.

Urmărește
512 afișări
Imaginea articolului Serviciul InterCity al CFR Călători, reintrodus pe alte două rute

Serviciul InterCity al CFR Călători, reintrodus pe alte două rute

Potrivit CFR Călători, după o pauză de 8 ani, în planul de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodus serviciul InterCity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis circulaţia acestei categorii de tren. Astfel au fost proiectate pentru circulaţie în anul 2023 un număr de 12 trenuri pe rutele: Bucureşti Nord – Cluj Napoca şi retur; Bucureşti Nord – Constanţa şi retur; Braşov - Constanţa şi retur; Bucureşti Nord – Suceava şi retur; Bucureşti Nord - Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti Nord – Teiuş – Arad şi retur.

În planul de mers de tren 2023/2024, pentru asigurarea şi adaptarea traficului de călători la cerinţele publicului călător şi acolo unde viteza şi condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis serviciul InterCity, acesta a fost introdus pe alte două noi relaţii: Bucureşti Nord – Galaţi şi retur şi Bucureşti Nord – Bacău – Piatra Neamţ şi retur.

De asemenea, atunci când condiţiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, CFR Călători intenţionează să introducă acest serviciu şi pe alte rute de circulaţie, cum ar fi Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad.

„De la reintroducerea serviciului Intercity în luna decembrie 2022, numărul călătorilor transportaţi a crescut de la 1.500 de călători/zi la 2.200 de călători/zi în anul 2023, estimând că în anul 2024, numărul călătorilor transportaţi va avea un trend crescător. Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 40 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a şi vagoane clasa a II-a cu spaţiu destinat serviciului de alimentaţie publică). Toate vagoanele sunt modernizate şi au dotări la nivelul standardelor actuale, cu instalaţie de climatizare, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalaţie de sonorizare, afişaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capăt al salonului. În aceste trenuri, călătorii beneficiază de internet în regim wi-fi, vagoanele având montat echipamentul adecvat şi sunt apte pentru circulaţie cu viteza maximă de 160 km/h şi chiar 200 km/h unele dintre ele”, potrivit CFR Călători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici