Sfârşitul unei ere: McDonald’s şi KFC au închis, la distanţă de doar câteva luni, cele două restaurante pe care le aveau de peste un deceniu în zona Cişmigiu

Cei mai mari doi actori din indus­tria locală de restaurante, şi anume McDonald’s şi KFC, au închis la distanţă de doar câ­teva luni localurile pe care le aveau în zona parcului Cişmigiu din Capitală.

Urmărește
51181 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul unei ere: McDonald’s şi KFC au închis, la distanţă de doar câteva luni, cele două restaurante pe care le aveau de peste un deceniu în zona Cişmigiu

Cei mai mari doi actori din indus­tria locală de restaurante, şi anume McDonald’s şi KFC, au închis la distanţă de doar câ­teva luni localurile pe care le aveau în zona parcului Cişmigiu din Capitală. Primul care a făcut această mutare a fost grupul KFC, pentru ca, mai re­cent, şi McDonald’s să opereze o în­chidere. Cele două restaurante se aflau la doar 200 de metri distanţă, deci la 1-2 minute de mers pe jos.

Decizia grupurilor internaţionale de fast-food, prezente pe plan local în sistem de franciză, a survenit într-o pe­rioadă în care această zonă a suferit o revitalizare. Mai exact, pe bulevardul Regina Elisabeta şi în proximitate, au început să apară multiple alte concep­te locale de cafenele şi restaurante. Totuşi, trebuie menţionat că unele dintre ele au viaţă scurtă. Realitatea e însă că spaţiile se umplu rapid la loc.

În urmă cu circa un an, Ziarul Financiar scria că bulevardul Regina Elisabeta, una dintre cele mai impor­tante artere centrale ale Capitalei, lă­sată în paragină o bună perioadă de timp, renaşte cu ajutorul micilor an­treprenori care au ales să se ancoreze acolo cu magazine sau localuri specia­lizate în vin, în produse culinare sau cafea. Din punct de vedere comercial, spun consultanţii imobiliari, bulevardul Regina Elisabeta se bucură de un potenţial mare, încă neconsumat. „Ne aşteptăm ca în următorii cinci-zece ani zona să redevină un punct im­portant de întâlnire în oraş“, spunea un consultant în domeniu.

Dacă acum 10-15 ani printre puţi­nii chiriaşi din zonă se numărau restau­ran­tele de tip fast-food, precum McDo­nald’s şi KFC, acum apar tot mai multe cafenele de specialitate, res­taurante a la carte şi, în general, con­cepte autoh­to­ne. Un motiv îl reprezin­tă refacerea unor clădiri din zonă. Unul dintre pro­iectele majore de re­novare este cel al Corinthia Grand Hôtel du Boulevard, din portofoliul Niro Investment Group, finalizarea şi redeschiderea sa fiind anunţate pentru anul viitor. Inaugurarea sa ar putea creşte fluxul de turişti în zonă. Pe de al­tă parte, lanţu­rile de fast-food mi­grează mult înspre centre comerciale, unde au un flux ga­rantat de clienţi ro­mâni. Totuşi, gru­purile mari, precum McDonald’s şi KFC, continuă să păs­treze şi unităţi stradale, multe dintre ele deschise acum 10-20 de ani sau chiar mai bine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici