- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi pentru tineri: cum să economiseşti mai mult, mai eficient?
Deşi tinerii millenials sunt îngrijoraţi în legătură cu economiile, ei cheltuiesc mai mulţi bani pe cafea decât economisesc pentru pensie, conform unui sondaj realizat de aplicaţia de investiţii Acorns, informează BM.
Sfaturi pentru tineri: cum să economiseşti mai mult, mai eficient? (Imagine: bestbinaryoptionssignals.net)
La acest sondaj au răspuns peste 1.900 de tineri din mai multe ţări europene. Cum ar putea tinerii economisi mai mult, mai eficient?
Laurenţiu Mihai, autor al site-ului de educaţie financiară laurentiumihai.ro şi cofondator al agenţiei de marketing digital The Pharmacy, recomandă păstrarea unui buget personal în Excel sau cu ajutorul unei aplicaţii.
„Esenţa planificării financiare este aceeaşi: să realizezi, mai întâi, un miniaudit financiar, să vezi ce venituri şi ce cheltuieli ai în fiecare lună şi să-ţi dai seama unde eşti şi care poate fi baza de construcţie pentru unde vrei sa ajungi”, spune Nicoleta Deliu, şef departament comunicare corporativa şi afaceri comunitare la BCR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Al doilea lucru pe care Laurenţiu Mihai îl recomandă este administrarea eficientă a banilor cu ajutorul regulii 50/20/30:
50% din venituri distribuite către cheltuielile zilnice fără care nu putem trăi (chirie, mâncare etc.), 20% direcţionaţi imediat către investiţii, iar 30% distribuiţi către distracţie, obiecte pe care ni le dorim (maşină, telefon nou etc).
„Important este să distribuim cei 20% din venituri înainte să ne apucăm de distracţie şi alte cheltuieli mai puţin folositoare”, este de părere Mihai, care spune că această regulă te va ajuta să-ţi administrezi banii şi să fii mai chibzuit.
„Cei 20% destinaţi investiţiilor îţi vor asigura viitorul. La bătrâneţe vom avea nevoie de mai mulţi bani şi foarte important este să ne gândim din timp la modul în care vrem să ne trăim bătrâneţea”, mai spune el.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO