Siemens renunţă la energia nucleară pentru a se concentra pe cea regenerabilă

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Germania, va opri construcţia de reactoare nucleare, după ce Germania a luat decizia să renunţe la energia atomică, şi se va concentra în schimb pe energia regenerabilă.

Urmărește
490 afișări
Imaginea articolului Siemens renunţă la energia nucleară pentru a se concentra pe cea regenerabilă

Siemens renunţă la energia nucleară pentru a se concentra pe cea regenerabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul va renunţa la planurile de a coopera cu Rosatom din Rusia în domeniul reactoarelor, a declarat directorul general ale Siemens, Peter Loescher, publicaţiei germane Der Spiegel.

Comentariile sale au fost confirmate de Siemens.

Retragerea din sectorul nuclear nu va avea implicaţii financiare, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului, Alfons Benzinger.

Siemens a restrâns treptat operaţiunile în sectorul nuclear, în ultimii ani, după ce a contribuit la construcţia unora dintre cele mai mari reactoare din lume, în ultima parte a secolului trecut.

Grupul se dezvoltă în domeniul surselor de energie regenerabilă, precum turbinele eoliene şi panourile solare, dar va continua să construiască turbine cu abur, care pot fi folosite atât la centralele energetice convenţionale cât şi la cele nucleare, a arătat Benzinger.

Siemens fabrică produse precum trenuri de mare viteză, scanere medicale şi echipamente industriale automatizate.

Divizia energetică este a doua ca mărime a grupului, în funcţie de venituri, care au fost de 6,77 miliarde de euro în trimestrul al doilea.

Utilizarea energiei nucleare a fost pusă în discuţie în ultimele luni, la nivel mondial, după dezastrul produs la centrale japoneză Fukushima de cutremurul şi valul tsunami din 11 martie.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a decis să renunţe integral la energia nucleară, în următorul deceniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici