- Home
- Economic
- BERLIN, (18.09.2011, 15:47)
- Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Siemens renunţă la energia nucleară pentru a se concentra pe cea regenerabilă
Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Germania, va opri construcţia de reactoare nucleare, după ce Germania a luat decizia să renunţe la energia atomică, şi se va concentra în schimb pe energia regenerabilă.
Urmărește
490 afișări
Siemens renunţă la energia nucleară pentru a se concentra pe cea regenerabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Grupul va renunţa la planurile de a coopera cu Rosatom din Rusia în domeniul reactoarelor, a declarat directorul general ale Siemens, Peter Loescher, publicaţiei germane Der Spiegel.
Comentariile sale au fost confirmate de Siemens.
Retragerea din sectorul nuclear nu va avea implicaţii financiare, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului, Alfons Benzinger.
Siemens a restrâns treptat operaţiunile în sectorul nuclear, în ultimii ani, după ce a contribuit la construcţia unora dintre cele mai mari reactoare din lume, în ultima parte a secolului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Grupul se dezvoltă în domeniul surselor de energie regenerabilă, precum turbinele eoliene şi panourile solare, dar va continua să construiască turbine cu abur, care pot fi folosite atât la centralele energetice convenţionale cât şi la cele nucleare, a arătat Benzinger.
Siemens fabrică produse precum trenuri de mare viteză, scanere medicale şi echipamente industriale automatizate.
Divizia energetică este a doua ca mărime a grupului, în funcţie de venituri, care au fost de 6,77 miliarde de euro în trimestrul al doilea.
Utilizarea energiei nucleare a fost pusă în discuţie în ultimele luni, la nivel mondial, după dezastrul produs la centrale japoneză Fukushima de cutremurul şi valul tsunami din 11 martie.
Germania, cea mai mare economie din Europa, a decis să renunţe integral la energia nucleară, în următorul deceniu.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate