- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SIF Banat revine iar asupra valorii dividendului şi propune unul cu 72% mai mare, de 0,103 lei
Administratorii SIF Banat-Crişana (SIF1) au decis din nou majorarea valorii dividendului brut, la 0,103 lei pe acţiune, cu 71,6% mai mare faţă de ultima propunere, de 0,06 lei.
Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii a anunţat la 8 martie distribuirea unui dividend de 0,04 lei/acţiune, cu 20% mai redus faţă de anul precedent, când dividendul brut a fost de 0,05 lei pe unitate. Ulterior, administratorii au majorat valoarea dividendului la 0,06 lei.
Noua valoarea a dividendului propus, de 0,103 lei, este de peste două ori mai mare faţă de cea distribuită anul trecut, de 0,05 lei.
Astfel, societatea de investiţii ar urma să aloce 56,5 milioane lei, reprezentând aproape 90% din profitul de anul trecut. Societatea de investiţii financiare a raportat pentru anul trecut un profit net de 62,99 milioane lei (14,9 milioane de euro), cu 43,8% mai redus comparativ cu cel din 2009.
Totodată, Consiliul de Administraţie a anunţat joi că a modificat convocatorul adunăcii generale din 27 aprilie, prin alegerea a doi administratori şi nu validarea administratorilor provizorii aleşi în februarie.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis marţi o ordonanţă prin care obliga Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana să propună acţionarilor alegerea a doi administratori, deşi conducerea SIF a numit în februarie doi reprezentanţi provizorii în CA, care urmau să fie validaţi în aprilie în AGA.
CNVM motivează că a emis ordonanţa după ce a primit o sesizare de la Asociaţia Co Invest, referitoare la cenzurarea dreptului suveran al acţionarilor de a alege administratori.
Astfel, administratorii SIF au fixat data de 7 aprilie ca termen de depunere a candidaturilor pentru funcţia de membru în Consiliul.
CA al SIF Banat-Crişana a propus iniţail acţionarilor validarea administratorilor provizorii aleşi în februarie, respectiv pe Ştefan Dumitru şi Ioan Marius Pantea, însă CNVM a dispus ca acţionarii să aleagă "administratorii pe locurile rămase vacante".
Cei doi administratori provizorii au fost aleşi după demisiile preşedintelui CA al Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă, şi a unui apropiat al acestuia, Claudiu Silaghi. Cei doi au demisionat în iulie din Consiliul de Administraţie după ce CNVM a obligat conducerea SIF Banat-Crişana să convoace acţionarii pentru a analiza oportunitatea menţinerii celor doi pe poziţiile deţinute, în condiţiile în care aceştia au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus, pe 12 iulie, trimiterea în judecată a lui Ciorcilă şi a lui Silaghi, fost vicepreşedinte al CA al Băncii Transilvania, cei doi fiind acuzaţi de manipularea pieţei de capital şi de folosirea unor informaţii privilegiate în procesul de tranzacţionare a acţiunilor băncii.
Acţiunile SIF Banat-Crişana au încheiat şedinţa bursieră de joi în urcare cu 0,44%, la 1,13 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii este de 620,2milioane lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO