- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.11.2012, 11:56)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SIF Oltenia şi fonduri Franklin Templeton au cumpărat de la BERD acţiuni OMV Petrom de 13 mil. lei
SIF Oltenia (SIF5) şi fonduri administrate de Franklin Templeton au cumpărat miercuri acţiuni OMV Petrom (SNP) în valoare cumulată de aproape 13 milioane lei (2,8 milioane euro) în cadrul tranzacţiilor prin care BERD a vândut 0,4% din titlurile companiei energetice.
Urmărește
226 afișări
SIF Oltenia şi fonduri Franklin Templeton au cumpărat de la BERD acţiuni OMV Petrom de 13 mil. lei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
SIF Oltenia a cumpărat un pachet reprezentând 0,035% din acţiunile OMV Petrom, pentru 7,4 milioane lei (1,6 milioane euro), potrivit unui raport transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Astfel, participaţia SIF Oltenia a crescut la 1,075%.
Pachetul preluat de SIF Oltenia a fost al doilea ca mărime din cele 49 de deal-uri prin care BERD a vândut miercuri 0,4% din acţiunile OMV Petrom, pentru 84,9 milioane lei (18,8 milioane euro).
Alt pachet de acţiuni, reprezentând 0,0266% din titlurile OMV Petrom, a fost cumpărat de Franklin Templeton Investment Funds, pentru 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Fonduri Franklin Templeton au fost în acest an principalii cumpărători de acţiuni Petrom. Acestea au reînceput să cumpere acţiuni OMV Petrom în luna mai, iar de atunci au achiziţionat, inclusiv prin tranzacţiile de miercuri, titluri reprezentând 0,36% din capitalul social al companiei, pentru 84,9 milioane lei (18,8 milioane euro). Fonduri ale Templeton au cumpărat şi anul trecut acţiuni la OMV Petrom şi au plătit aproape 2 milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.
Anterior tranzacţiilor de miercuri, BERD deţinea 2,03% din acţiunile OMV Petrom, iar în urma transferurilor participaţia sa a scăzut la 1,63%.
Tranzacţia prin care BERD a vândut pachetul de acţiuni OMV Petrom a fost intermediată de firmele de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment şi Wood & Company, iar acţiunile nu pot fi transferate timp de trei luni de la efectuarea schimbului.
Acţiunile au fost tranzacţionate între orele 16:31 şi 16:36, la preţul de 0,37 lei. Preţul este cu 6,33% sub ultima cotaţie de marţi de pe piaţa principală, de 0,395 lei/titlu. După realizarea tranzacţiei, pe piaţa principală acţiunile OMV Petrom au scăzut cu 1,27%, la 0,39 lei.
În primele minute ale şedinţei bursiere de joi a mai fost realizat un deal cu acţiunile OMV Petrom la un preţ de 0,37 lei/titlu, pentru 740.000 de lei.
După prima oră de tranzacţionare, pe piaţa principală cotaţia a început să crească uşor, cu 0,51%, la 0,392 lei, iar rulajul a urcat la 1,3 milioane lei.
Raportat la preţul la care au fost realizate deal-urile de miercuri, OMV Petrom este evaluată la 20,958 miliarde lei (4,645 miliarde euro), iar în funcţie de cotaţia de la BVB, capitalizarea bursieră a companiei este de 22,317 miliarde lei (4,946 miliarde euro).
Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea (20,11%).
Petrom a raportat profituri record în ultimii doi ani. Astfel, anul trecut, profitul net al grupului a fost de 3,76 miliarde lei (885 milioane euro), iar în primele nouă luni din acest an câştigul a fost de 2,89 miliarde lei (652 milioane euro), cu 1% mai mici decât în aceeaşi perioadă a lui 2011.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe