Sigma Hotel Management: Directorul general, revocat de CA pentru încălcarea contractului de mandat

Consiliul de Administraţie al Sigma Hotel Management l-a revocat din funcţia de director general pe Bruno Negoiţă, în martie, deoarece a încheiat ilegal contracte de muncă şi de prestări servicii fără aprobarea CA, încălcând contractul de mandat, potrivit firmei din portofoliul SIF Transilvania.

Urmărește
673 afișări
Imaginea articolului Sigma Hotel Management: Directorul general, revocat de CA pentru încălcarea contractului de mandat

Sigma Hotel Management: Directorul general, revocat de CA pentru încălcarea contractului de mandat

"Prin Decizia 2/18.03.2015 a CA a fost revocat cu unanimitate de voturi din funcţia de Director general al societăţii dl. Bruno Negoiţă, deoarece acesta în timpul mandatului său a încheiat ilegal contracte de muncă pe posturi inexistente în organigrama societăţii, a angajat directori şi a încheiat contracte de prestări servicii (în special de consultanţă, inclusiv cu o firmă off shore) fără aprobarea Consiliului de Administraţie, aşa cum era obligat potrivit contractului de mandat încheiat cu societatea", arată firma Sigma Hotel Management.

Firma reacţionează astfel la unele declaraţii ale avocatului managerilor concediaţi, despre care afirmă că nu corespund realităţii.

Sigma susţine că Negoiţă a angajat firma în cheltuieli uriaşe, fără avizul CA, "valori ce reprezintă în prezent prejudicii aduse acesteia şi care urmează să fie recuperate de la cei vinovaţi".

În toamna anului trecut SIF Transilvania l-a recrutat pe Bruno Negoiţă, specializat în restructurări şi redresări de afaceri, pentru a selecta şi coordona echipa care urma să restructureze activitatea hotelurilor din portofoliu.

Planul de îmbunătăţire a performanţelor financiare urma să fie implementat de Sigma Hotel Management SA, noua denumire a firmei Transilvania Travel, din portofoliul SIF, şi avea ca obiectiv creşterea valorii de piaţă a celor opt companii unde SIF Transilvania deţinea pachete majoritare: THR Marea Neagră, Aro Palace, Orizont Turism, Turism Covasna, THR Prahova, Tuşnad, Tratament Balnear Buziaş şi Turism Felix.

SIF Transilvania a concediat însă echipa lui Negoiţă, avocatul managerilor, Alexandru Dumitrescu, susţinând că "fără vreo justă cauză" a fost revocat mandatul managerului de proiect, iar în Consiliul de Administraţie al Sigma a fost respins planul de business propus de echipa managerială, fără niciun fel de explicaţie.

În replică, CA al Sigma Hotel Management a comunicat că nu există un plan de business.

"Echipa managerială nu a prezentat niciun plan de business şi niciun studiu de oportunitate pe baza căruia CA să poată lua o hotărâre în acest sens. Singura grijă a dlui Negoiţă în această perioadă a fost achiziţia a 11 autoturisme Volkswagen noi şi a unui Volvo X 90, o cheltuială inutilă şi cu mult peste posibilităţile companiei", spun reprezentanţii Sigma.

Aceştia susţin, de asemenea, că Negoiţă a încheiat contracte de muncă pentru manageri fără ca posturile respective să existe în structura organizatorică a Sigma şi fără aprobarea CA şi că grila de salarizare propusă de fostul director general prevedea salarii foarte mari faţă de cele existente pe piaţa turistică.

"Sub pretextul că persoanele angajate au experienţă în turism şi sunt supracalificate, au fost încheiate illegal atât contracte de consultanţă cu propriile firme, cât şi contracte individuale de muncă, termenul de preaviz fiind de 180 de zile în cazul concedierii. Acest termen credem că sfidează bunul simţ, nemaifiind practicat nicio companie la ora actuală. Toate aceste cheltuieli făcute fără nicio raţiune şi fără minime cunoştinţe în domeniul managementului costurilor au convins Consiliul de Administraţie de neprofesionalismul managerului general şi de lipsa de viziune a acestuia şi a echipei manageriale, care prin deciziile haotice luate împingeau spre discreditare şi faliment această companie", afirmă reprezentanţii Sigma, precizând că au început prin Cabinetul de Avocatură Cleopatra Marin demersurile legale pentru anularea contractelor.

Totodată, administratorii Sigma Hotel Management au anunţat că au solicitat acţionarului majoritar, SIF Transilvania, convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Sigma Hotel Management pentru declanşarea acţiunii în răspundere împotriva persoanelor vinovate de prejudiciul creat societăţii şi recuperarea acestuia.

SIF Transilvania este cel mai mare proprietar de unităţi de cazare din turismul românesc, cu un portofoliu de 36 de companii hoteliere, cele mai importante fiind Orizont - Predeal, Aro Palace Braşov, THR Marea Neagră, Băilea Felix şi Turism Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici