- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicatele atacă în instanţă ordinul preşedintelui ANAF prin care 1.063 angajaţi au primit preaviz
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a făcut o plângere prealabilă la ANAF urmând ca marţi să atace în instanţă ordinul lui Sorin Blejnar prin care 1.063 de angajaţi au primit preaviz.
Sebastian Oprescu a precizat că ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală ne. 2253 din 23 iunie este ilegal, deoarece nu se poate ca angajaţii să primească preaviz şi apoi să fie examinaţi.
"Ordinul preşedintelui ANAF este viciat pentru că au fost eliberate preavize fără respectarea legii. Trebuia ca întâi să aibă loc procedurile de examinare, iar apoi, după selectarea angajaţilor în urma testelor, cei care nu au trecut examenul să primeacă preaviz de eliberare din funcţie, nu invers", a explicat Oprescu.
Liderul SNFP a spus că a depus deja o plângere prealabilă la ANAF pentru suspendarea ordinului preşedintelui Blejnar, urmând ca marţi să atace în instanţă acest act. "Din datele pe care le am în urma discuţiilor cu specialiştii avem şanse foarte mari să suspendăm acest ordin, pentru că este ilegal", a precizat liderul SNFP.
1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare au primit luni preaviz şi vor fi examinaţi, iar în urma testărilor vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Din totalul personalului care a primit preaviz, 58 sunt angajaţi în funcţii de conducere. Potrivit lui Blejnar, în urma testărilor se va stabili care dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi sau relocaţi în alte structuri din Garda Financiară.
El a mai arătat că din cei 1.383 de angajaţi Gărzii Financiare, 320 nu au primit preaviz deoarece lucrează în departamente subdimensinate ca număr.
În urma unui proces de restructurare a ANAF, aprobat recent de Guvern, structura Gărzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 în prezent.
Potrivit preşedintelui ANAF, în perioada următoare vor fi efectuate testări, urmate de disponibilizări, la Autoritatea Naţională a Vămilor, precum şi la structurile teritoriale ale finanţele publice.
Blejnar a anunţat la mijlocul lunii iunie că ANAF va disponibiliza în total 2.000 de angajaţi în cadrul procesului de reorganizare, din care 1.200 vor pleca până la jumătatea lunii august.
La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).
Restructurarea ANAF este şi una dintre condiţiile pe care autorităţile române trebuia să le îndeplinească până la prima evaluare a acordului cu FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO