- Home
- Economic
- (31.10.2022, 16:34)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistemul de pensii din Germania, "pe punctul de a se prăbuşi" fără o reformă
Sistemul de pensii din Germania nu va fi viabil din punct de vedere financiar peste cinci ani fără o reformă, potrivit lui Rainer Dulger, preşedintele Confederaţiei Asociaţiilor Patronale Germane(BDA).
Urmărește
4835 afișări
Influentul grup reprezintă aproximativ 20 de milioane de angajaţi din forţa de muncă germană. Dulger a declarat duminică pentru cotidianul german Bild am Sonntag că economia germană slăbeşte, iar sistemul social este "pe punctul de a se prăbuşi".
"Costurile vor exploda", a spus el, potrivit CNBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
În 2019, contribuţiile la planurile de pensii publice din Germania reprezentau aproximativ 10,1% din PIB-ul naţiunii, dar se aşteaptă ca acest procent să crească la 12,2% până în 2070, conform sistemului actual, potrivit The 2021 Ageing Report publicat de Comisia Europeană.
Această creştere de 2 puncte procentuale este una dintre cele mai mari modificări prognozate în Spaţiul Economic European, fiind depăşită doar de Irlanda şi Norvegia, unde este de aşteptat ca în 2070 contribuţia la sistemele publice de pensii să fie cu 2,6 puncte procentuale mai mare, şi de Olanda, unde procentul din PIB cheltuit pentru pensii va fi cu 2,2 puncte mai mare peste cinci decenii.
Lipsa forţei de muncă şi îmbătrânirea populaţiei contribuie la provocările cu care se confruntă sistemul german de pensii. Dulger a sugerat că vârsta de pensionare ar trebui să fie legată de speranţa de viaţă, spunând că "nu ar trebui să se întâmple ca creşterea speranţei de viaţă să ducă la pensionări mai lungi".
Dar cancelarul german Olaf Scholz a respins apelurile de creştere a vârstei standard de pensionare de la 67 la 68 de ani în iunie 2021, când era ministru de finanţe.
"Nu se bazează doar pe calcule greşite, ci este şi nedrept din punct de vedere social", a declarat Scholz la acea vreme, după cum a relatat Reuters.
Scholz a mai spus că "nu există o nevoie reală" de a creşte vârsta de pensionare, în ciuda faptului că un grup de consilieri economici guvernamentali a sugerat că pragul ar trebui împins la 68 de ani până în 2024.
Dulger: Sistemul de pensii, la fel de grav ca schimbările climatice
Potrivit lui Dulger, amploarea reformei necesare nu a mai fost văzută din perioada reunificării germane din anii 1990, când Germania de Est şi Germania de Vest s-au reunit după 45 de ani de separare în urma celui de-al Doilea Război Mondial.
Sistemul de pensii din Germania de Vest a fost extins în Germania de Est, ceea ce a provocat ani de tulburări financiare.
Dulger a mai spus că sistemul de pensii al ţării ar trebui să fie luat la fel de în serios ca şi schimbările climatice şi a sugerat că ar trebui inclus în previziunile de politică socială pentru a sublinia urgenţa situaţiei.
"Reformarea sistemului de securitate socială este la fel de provocatoare ca tranziţia energetică şi, fără îndoială, la fel de importantă pentru justiţia între generaţii", a declarat Dulger pentru Bild.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe