- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sistemul financiar mondial dă semne de recuperare
Sistemul financiar mondial, afectat de criză, dă semne de recuperare, dar nu a depăşit zona de turbulenţe, potrivit Consiliului de Stabilitate Financiară (CSF).
Sistemul financiar mondial dă semne de recuperare
"Am ajuns, mai mult sau mai puţin, la nivelul anterior căderii Lehman, însă nu la nivelul dinaintea crizei", a explicat preşedintele CSF, Mario Draghi, într-o conferinţă de presă.
El a reamintit că falimentul gigantului bancar american Lehman Brothers, în septembrie 2008, a destabilizat pieţele financiare pâna la punctul în care creditul a îngheţat.
"Ulterior, după câteva luni dramatice şi mai multe intervenţii din partea guvernelor, situaţia sistemului s-a ameliorat, însă acesta nu a ieşit din zona de turbulenţe", a precizat Draghi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Oficialul CSF a subliniat două semne de îmbunătăţire, respectiv faptul că băncile americane au reuşit să strângă, recent, din investiţii private zece miliarde de dolari şi relansarea pieţei obligaţiunilor emise de companii. Restructurarea mai multor instituţii de credit şi activitatea redusă de pe piaţa creditului sunt, pe de altă parte, un semn că sistemul bancar nu s-a însănătoşit complet.
Revenirea nu poate fi "asigurată" în aceste condiţii, a avertizat Draghi, adăugând că, atunci când va începe, relansarea economiei va trebui susţinută prin strategii coordonate de ieşire din criză.
În viziunea oficialului, climatul economic şi financiar nu se rezumă doar la presiuni asupra taxelor, reducerea programelor de relansare sau la măsuri de combatere a efectelor crizei creditului.
"Sistemul bancar va trebui reparat pentru a putea implementa o politică monetară strictă", a precizat el.
CSF a înlocuit Forumul de Stabilitate Financiară prin decizia membrilor G20, luată la summitul de pe 2 aprilie organizat la Londra. Organismul are rol în reglementarea şi supravegherea sistemului financiar internaţional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului