Situaţia autostrăzilor din Moldova este la un nivel nesatisfăcător. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este nemulţumită de ritmul lucrărilor

Publicat: 17 11. 2021, 16:26
Actualizat: 17 11. 2021, 17:24

Autostrada Buzău – Focşani se află în stadiul realizării studiului de fezabilitate. CNAIR anunţă că indicatorii tehnico-economici urmează să fie supuşi avizării în cadrul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul companiei.

La proiectul Autostrada Focşani – Bacău a fost revizuit studiul de fezabilitate şi se lucrează la proiectul tehnic, iar la Autostrada Bacău – Paşcani se modifică studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

În toate cele trei proiecte, avizul de Gospodărire a Apelor se află în faza finală de obţinere, iar procedura de dobândire a Acordului de Mediu este tot aproape de final.

Probleme mai mari sunt la proiectele Autostrada Paşcani – Suceava şi Autostrada/Drum Expres Suceava – Siret. Ritmul în care se desfăşoară investigaţiile geotehnice pe teren este nesatisfăcător, anunţă compania de drumuri.

În ceea ce priveşte Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni încă nu a fost definitivat traseul şi se fac primele investigaţii geotehnice.

La proiectul Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, termenul de predare a studiului de fezabilitate este data de 07.12.2021, mai spun reprezentanţii companiei.

Mai sunt proiectele Autostrada Braşov – Bacău, Drum Expres Focşani – Brăila, Drum Expres Tişiţa – Albiţa, Drum Expres Bacău – Piatra Neamţ şi Drum de mare viteză Vatra Dornei – Suceava în cadrul cărora se lucrează la alegerea traseelor.

Imediat după stabilirea şi avizarea traseului optim, va fi demarată campania de realizare a investigaţiilor de teren, cât şi activităţile de obţinere a Certificatului de Urbanism şi a Acordului de Mediu, precizează CNAIR.