Situaţia bugetară a Franţei este „foarte gravă”, spune noul premier

Premierul francez Michel Barnier a declarat că situaţia bugetară a Franţei este „foarte gravă” şi a cerut măsuri responsabile, în contextul în care ţara se confruntă cu proceduri de încălcare a regulilor bugetare ale UE.

Urmărește
546 afișări
Imaginea articolului Situaţia bugetară a Franţei este „foarte gravă”, spune noul premier

Franţa se confruntă cu un deficit bugetar „foarte grav”, a declarat miercuri premierul Michel Barnier, la doar câteva săptămâni după ce ţara a fost plasată sub o procedură formală de încălcare a regulilor bugetare ale Uniunii Europene, informează AFP.

Barnier, numit recent în funcţia de prim-ministru de către Preşedintele Emmanuel Macron, a vorbit despre nevoia unor măsuri responsabile pentru a aborda problema.

Deficitul Franţei este estimat să ajungă la aproximativ 5,6% din PIB în acest an şi să depăşească 6% în 2025, în contrast cu plafonul de 3% impus de regulile UE. Barnier a spus că situaţia necesită mai mult decât declaraţii optimiste şi că acţiunile concrete sunt esenţiale.

Noua administraţie, condusă de Barnier, se pregăteşte să prezinte un buget pentru 2025 luna viitoare, ceea ce va reprezenta prima mare provocare pentru noul guvern.

Ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, a promis anterior să aducă deficitul sub 3% până în 2027, dar acest plan a fost considerat nerealist de analişti. De asemenea, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, François Villeroy de Galhau, a declarat că obiectivul este „nesustenabil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici