Smithfield Romania a obţinut un împrumut de 60 milioane de dolari de la IFC

Smithfield Romania a obţinut un împrumut în valoare de 60 de milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), pentru refinanţare şi susţinerea planurilor de extindere a fermelor şi unităţilor de procesare a cărnii.

Urmărește
375 afișări
Imaginea articolului Smithfield Romania a obţinut un împrumut de 60 milioane de dolari de la IFC

Smithfield Romania a obţinut un împrumut de 60 milioane de dolari de la IFC (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Investiţia va promova angajările în sectorul agricol şi extinderea bunelor practici în domeniul protejării mediului, siguranţei alimentare şi creşterii animalelor, se arată într-un comunicat al Smithfield Foods.

"Anunţul de astăzi este o evoluţie extraordinară pentru Smithfield Romania întrucât împrumutul IFC nu va contribui doar la creşterea producţiei şi la crearea de locuri de muncă, ci va creşte capacitatea companiei de îmbunătăţi programul de sustenabilitate, pentru onorarea nevoilor şi cererii venite din partea clienţilor şi consumatorilor", a declarat C. Larry Pope, preşedinte şi director general al Smithfield Foods.

Preşedintele Smithfield Europe, Dariusz Nowakowski, a arătat că Smithfield Romania va folosi cele 60 de milioane de dolari pentru restructurarea datoriilor, extinderea capacităţii de producţie şi a numărului de locuri de muncă şi continuarea implementării bunelor practici.

Smithfield Romania respectă standardele americane şi europene pentru mediu, sănătate şi siguranţă alimentară, a spus Nowakowski.

El a subliniat că jumătate din consumul de proteine din România este asigurat de carnea de porc, cererea fiind ridicată atât pe piaţa locală cât şi pe cea internaţională.

"Suntem hotărâţi să acoperim această cerere cu cele mai ridicate standarde de performanţă pentru mediu şi sustenabilitate, inclusiv în privinţa bunăstării animalelor”, a spus Nowakowsk.

"Sectorul agricol din România are un mare potenţial de generare de locuri de muncă şi îmbunătăţire a siguranţei alimentare în ţară şi în străinătate", a declarat Alzbeta Klein, director la IFC pentru producţie, industrie agricolă şi servicii.

Ea a arătat că IFC, divizia pentru investiţii private a Băncii Mondiale, investeşte în lideri industriali cu standarde înalte, eficienţă şi care ajută România să contribuie la siguranţa alimentară globală.

Smithfield Foods, companie de 15 miliarde de dolari deţinută integral de grupul chinez WH Group, este cel mai mare productor de carne de porc la nivel mondial.

Operaţiunile europene ale Smithfield includ producţia de porci, procesarea cărnii şi împachetarea de carne în Polonia şi România.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 milioane dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat, se arată pe site-ul Smithfield România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici