- Home
- Economic
- (14.10.2020, 14:21)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şocul resimţit de prima economie europeană este mai grav decât se preconiza iniţial
Principalele institute economice din Germania au revizuit în scădere estimările de anul acesta şi PIB-ul urmează să crească într-un ritm mai slab în 2021
Urmărește
235 afișări
Pandemia de coronavirus şi-a pus puternic amprenta asupra economiei germane, iar impactul pare mai grav decât se preconiza în primăvară. Gemeinscafts-Diagnose, un raport semestrial al principalelor institute economice din Germania, a revizuit în scădere previziunile pentru următorii doi ani. Astfel, produsul intern brut (PIB) va scădea cu 5,4% în 2020 (de la -4,2% în primăvară), va creşte cu 4,7% (de la 5,8%) în 2021 şi cu 2,7% în 2022.
„Chiar dacă o bună parte din scăderile suferite de economie în timpul primăverii a fost ulterior recuperată, procesul rămas reprezintă cea mai grea parte în ceea ce priveşte reîntoarcerea la starea de normalitate”, a declarat Stefan Kooths, head of forecasting în cadrul Institutului Kiel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Recuperarea este ţinută în loc de sectoarele care depind din plin de interacţiuni sociale, cum ar fi restaurantele, turismul, evenimentele şi traficul aerian.
„Activităţile din această parte a economiei germane vor rămâne afectate o bună perioadă de timp şi îşi vor reveni odată ce vor fi ridicate măsurile de controlare a virusului, adică vara viitoare, cel mai probabil”, spune Kooths.
Nivelurile de dinainte de criză ale PIB-ului nu vor fi atinse până la sfârşitul lui 2021 şi vor rămâne la 2,5% sub nivelul pe care l-ar fi înregistrat fără pandemia de coronavirus.
De asemenea, criza generată de COVID-19 a avut un impact clar asupra pieţei muncii, întrucât s-au pierdut circa 820.000 de locuri de muncă până la jumătatea anului în ciuda schemelor de susţinere a angajaţilor. În consecinţă, rata şomajului va creşte până la 5,9% anul acesta, urmând să scadă la 5,5% în 2022, an în care se preconizează atingerea nivelurilor pre-criză. Guvernul federal va raporta un deficit bugetar record de 183 de miliarde de euro în urma pachetelor de stimulare a economiei. În 2021 şi 2022, deficitul Germaniei va ajunge la 118 şi, respectiv, 92 de miliarde de euro.
Cel mai important risc pe care îl ia în calcul raportul este cursul incert al pandemiei. Institutele presupun că măsurile vor fi ridicate treptat în primăvara anului viitor, iar impactul pe care îl generează asupra economiei va fi aproape nul până în toamnă.
Totuşi, raportul lansează şi un aspect pozitiv, de vreme ce economiile private vor creşte semnificativ perspectivele unei recuperări rapide, în special în sectoarele bazate masiv pe consumatori.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe