- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soluţia paradoxală pentru un stat eficient: salarii mai mari pentru miniştri
Salariile preşedintelui, premierului şi miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu funcţiile pe care le ocupă şi din acest motiv se menţine ipoteza de corupţie la nivel înalt, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR
Soluţia paradoxală pentru un stat eficient: salarii mai mari pentru miniştri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
"Toată lumea se vaită de salarii, dar toată lumea recunoaşte că salariile preşedintelui, al primului ministru şi ale miniştrilor sunt extrem de mici, în raport cu funcţia pe care o presupun, şi de aceea menţinem ipoteza de corupţie la nivel înalt. De aceea nu putem avea în Guvern, nu neapărat în cel actual, oameni pregătiţi", a afirmat Croitoru, prezent la un seminar.
El consideră că, deşi există o permanentă solicitare din partea multor structuri ca "Guvernul să facă ceva" pentru a stimula economia, tot ceea ce poate face Executivul în acest moment este să menţină un cadru propice pentru investiţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur, Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin Georgescu / 9,4 milioane de alegători au ieşit la vot
Consilierul BNR a punctat că România, chiar şi în perioada anilor de creştere economică, aceasta a fost determinată în mare parte de fluxurile masive de capital.
O problemă pe care a evidenţiat-o Croitoru este legată de modul în care se desfăşoară dezbaterea publică în România.
"Cel puţin o parte a presei, cel puţin televiziunile, nu discută în mod imparţial recesiunea din România, nu îşi îndeplineşte rolul de bun comunicator. (...) Din această cauză, calitatea dezbaterii este foarte slabă", a afirmat oficialul BNR.
O altă problemă adusă în discuţie Croitoru se referă la sistemul public şi în special la pensionarii care s-au retras din activitate în mod fraudulos, la 40-42 de ani.
"Problema cu sistemul public, am văzut ce distorsionată este. O foarte mare parte din corpul pensionarilor este formată din persoane care s-au pensionat la 40-42 de ani. Dacă ar fi să o întreb pe doamna Andreea Paul Vass (consilier al premierului - n.r.), cel puţin 300.000 de pensionari s-au pensionat pe caz de boală, fraudulos", a spus Croitoru.
În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Croitoru a remarcat lipsa unei reforme în adevăratul sens al cuvântului.
"Toată lumea ştie că medicii sunt prost plătiţi, dar nimeni nu acceptă o reformă în adevăratul sens al cuvântului", a mai spus oficialul BNR.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO