- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soluţii pe care marile companii din IT le văd pentru dezvoltarea României
Şefii din România ai Microsoft, IBM, Lenovo şi SAP (liderul mondial al softurilor de management pentru corporaţii) s-au întrecut, timp de două zile, la conferinţa ZF Digital 11, în a-şi prezenta noutăţile tehnologice, dar mai ales în a explica de ce România nu este încă la nivelul celorlalte ţări din UE.
Soluţii pe care marile companii din IT le văd pentru dezvoltarea României (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)
gândul vă prezintă în continuare cele 10 soluţii pe care marile companii din IT le văd pentru dezvoltarea României.
1. Guvernul român trebuie să investească mai mult din PIB în tehnologie: "Nu am auzit de şomeri în IT". Mihai Tudor, CEO IBM România, spune că procentul din PIB investit în tehnologie reprezintă un indicator al gradului de dezvoltare a unei ţări. În România, acest procent este mult mai mic decât în alte ţări. "Cu cât România va investi mai mult din PIB în tehnologie, cu atât va fi considerată o ţară mai competitivă şi mai dezvoltată, iar şomajul va scădea", spune Tudor. De aceeaşi părere este şi Florin Talpeş, CEO al Bitdefender: "Eu nu am auzit de şomeri în industria IT. Şi nu mă refer la şomaj de 10%. Chiar nu am auzit de vreun şomer în această industrie". Ronald Binkofski, CEO al Microsoft România, e convins că guvernul va investi mai mult în tehnologie, în viitor. "Industria IT va creşte în România, pentru că tehnologia va deveni mai accesibilă. Astfel, sunt convins că guvernul va investi mai mult în acest domeniu. Dar e important de ştiut că industria IT nu poate salva lumea de una singură, o poate face doar să meargă mai bine", spune Binkofski.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
2. România trebuie să depăşească "avantajul" forţei de muncă ieftine şi să investească în calitate: românii ştiu engleză mai bine decât vecinii lor. Acum, investitorii vin pentru costul scăzut al forţei de muncă. În prezent, investitorii aleg România, dintre celelalte ţări din regiune, mai ales datorită costurilor foarte mici şi a forţei de muncă ieftine, crede Binkosfki.
"Trebuie să investiţi în calitate. Investitorii nu trebuie să vină aici pentru costurile scăzute, ci pentru excelenţă", spune Binkofski. Mihai Tudor de la IBM crede, însă, că mai avem două avantaje faţă de celelalte ţări din regiune: "În România, forţa de muncă este cel puţin la fel de bine calificată, iar cunoştinţele de limba engleză sunt mai bune". Totuşi, Tudor avertizează că, dacă ne "lăudăm" doar cu forţa de muncă ieftină, companiile mari ar putea oricând să se relocheze în Vietnam, spre exemplu, unde salariul mediu este de opt ori mai mic decât la noi.
Citeşte mai multe despre soluţiile pe care marile companii din IT le văd pentru dezvoltarea României pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO