Şomajul în SUA atinge cifra de 26,4 milioane din cauza noului coronavirus / Pandemia afectează 15% din forţa de muncă din Statele Unite

  • Peste 4,4 milioane de americani au beneficiat de pe urma ajutorului de şomaj săptămâna trecută
  • Numărul şomerilor a crescut constant de la jumătatea lunii martie
  • Coronavirusul afectează 15% din forţa de muncă din Statele Unite
Urmărește
452 afișări
Imaginea articolului Şomajul în SUA atinge cifra de 26,4 milioane din cauza noului coronavirus / Pandemia afectează 15% din forţa de muncă din Statele Unite

Şomajul în SUA atinge cifra de 26,4 milioane din cauza noului coronavirus / Pandemia afectează 15% din forţa de muncă din Statele Unite

Date recente oferă speranţă după ce numărul celor care beneficiază de pe urma ajutorului de şomaj în Statele Unite a scăzut. Peste 4,4 milioane de americani au primit ajutor de şomaj săptămâna trecută din cauza pierderii locului de muncă pe fondul pandemiei de coronavirus.

Experţii estimează că vârful disponibilizărilor a fost atins. Întrebările pe care şi le pun aceştia este când se va redeschide economia şi ce se va întâmpla atunci.

Economiştii avertizează că lumea se confruntă cu cea mai puternică încetinire de la Marea Criză Economică din 1930.

Fondul Monetar Internaţional estimează că economia Statelor Unite se va contracta cu 5.9% anul acesta. De la începutul lunii februarie, cererile de şomaj au depăşit numărul locurilor de muncă create în 10 ani de expansiune, în doar 5 săptămâni.

Un sondaj naţional arată că 43% dintre gospodăriile americane sunt afectate de pierderea locului de muncă sau de reducerea salariului din cauza pandemiei. Ponderea care se ridică la mai mult de jumătate afectează în mod special adulţii din rândul celor cu venituri mici.

Guvernul SUA a răspuns crizei actuale cu un ajutor de 2 triloane de dolari. Alte măsuri luate pentru a-şi sprijini cetăţenii sunt extinderea elgibilităţii aplicanţilor fără loc de muncă şi creşterea ajutorului de şomaj.

Un număr total record de 16 milioane de americani au beneficiat în săptămâna încheiată pe 11 aprilie de pe urma ajutorului conform Departamentului Muncii. Însă, mai multe persoane au avut probleme să ajungă la oficiile de stat care procesează cererile.

Revizorii au descoperit că aproximativ două treimi din banii alocaţi în sectorul afacerilor s-au dus către companiile mari, iar firmele mici au avut de suferit.

Preşedintele SUA, Donald Trump, care se pregăteşte pentru a fi reales în noiembrie, a început să slăbească restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

În ciuda temerilor legate de transmiterea virusului şi a lipsei unor măsuri de siguranţă eficiente, tot mai multe state americane şi-au relaxat măsurile restrictive.

Chiar dacă numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj sunt în scădere pe măsură ce redeschiderea treptată se realizează, analiştii spun că pagubele aduse economiei americane vor persista, relatează BBC.

 

Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici