- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.12.2012, 12:46)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SONDAJ: România s-ar putea confrunta cu o criză de specialişti în domeniul financiar
Directorii financiari din România apreciază că în viitorul apropiat piaţa locală s-ar putea confrunta cu o criză de specialişti în domeniul financiar, contrar cu părerea managerilor de pe aceleaşi poziţii incluse în alte şapte state europene incluse într-un studiu realizat de firma Deloitte.
Urmărește
233 afișări
SONDAJ: România s-ar putea confrunta cu o criză de specialişti în domeniul financiar (Imagine: Facebook)
"Liderii funcţiilor financiare din companii de top din România şi-au exprimat temerea cu privire la o posibilă diminuare a resursei de talente în viitorul apropiat; acest consens pune România într-o poziţie unică faţă de celelalte şapte ţări incluse în cel mai recent studiu CFO lansat de Deloitte Europa Centrală", se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă şi audit.
Marea majoritate a directorilor financiari din regiune nu sunt îngrijoraţi de o posibilă criză pe piaţa talentelor, în următorul an. România face excepţie, 57% dintre respondenţi exprimându-şi această opinie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Diminuarea ofertei este de aşteptat cu precădere la nivelul mediu de management, un palier foarte important pentru companii în general şi, de asemenea, cel mai vulnerabil. În organigrama unei instituţii, nivelul de mid-management este de obicei acea zonă de profesionişti care are atât capacitatea de a livra proiecte, cât şi de a coordona echipe. Ei sunt primii vizaţi pentru promovare, dar şi target pentru recrutare de către concurenţă", a declarat, Doina Patrubani, director în cadrul Deloitte Consultanţă - Management Consulting şi expert în domeniul Capitalului Uman.
În opinia sa, răspunsurile directorilor din România în ceea ce priveşte talentul reflectă pe de o parte realitatea unei pieţe marcate de incertitudine, de la nivel local, dar şi din toată lumea, dar şi specificul pieţei locale de capital uman - deficienţele sistemului educaţional (de unde şi resursele insuficiente de absolvenţi cu pregătire corespunzătoare), precum şi atenţia limitată pe care companiile o acordă sistemelor de management al talentului şi performanţei.
A treia ediţie a raportului reprezintă punctele de vedere a 362 de seniori cu funcţii financiare din diverse industrii din România, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Bulgaria. Chestionarul a inclus întrebări despre mai multe aspecte care au impact asupra afacerilor, de la aşteptările pe plan macroeconomic (creşterea PIB, rata şomajului, evoluţia cursului de schimb) până la provocările individuale (perspectivele financiare ale companiei, obiectivele de business, costurile, strategia, capacitatea de a achita creanţe).
Rezultatele arată că respondenţii sunt mult mai puţin optimişti decât în aprilie, când Deloitte a publicat a doua ediţie a acestui raport. Mai mulţi directori financiari s-au arătat îngrijoraţi din cauza incertitudinii financiare şi economice, a perspectivelor diminuate de creştere şi a aşteptărilor legate de rata şomajului şi de altele.
"Directorii financiari sunt în continuare prudenţi şi nu îşi asumă riscuri. În contextul incertitudinii macroeconomice generale, ei se concentrează şi acum pe creşterea veniturilor generate atât pe pieţele actuale, cât şi pe pieţe noi, fiind în căutarea de noi oportunităţi. Comparativ cu ediţia anterioară, mai mulţi respondenţi se aşteaptă la stagnare în acest an (81% faţă de 71,4%, în aprilie). Cu toate aceste provocări şi în ciuda unui optimism diminuat, cred că este o perioadă fascinantă pentru profesioniştii din funcţiile financiare, pentru că trebuie să dezvolte strategii care să asigure companiilor lor o poziţie foarte bună pentru viitoarea creştere", a declarat, în comunicat, Pieter Wessel, partener Deloitte România.
Astfel, din raport a reieşit că gradul de incertitudine creşte ca urmare a aşteptărilor diminuate de redresare a PIB, companiile se concentrează pe îmbunătăţirea rezervelor de lichidităţi, în paralel cu creşterea veniturilor şi că perspectiva prudentă coincide cu dorinţa directorilor financiari de a reduce nivelul datoriilor. De asemenea, apetitul pentru credite bancare sau atragere de capital prin vânzare de acţiuni scade, iar companiile sunt tot mai interesate de programe de restructurare.
Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public şi privat în domenii precum audit, taxe, consultanţă, consultanţă financiară.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe