Sony nu a mai valorat atât la bursă de când a creat Walkman

Ultima dată când Sony valora atât de mult la bursă, Bill Clinton era preşedinte, iar PlayStation 2 era pe punctul de a debuta pe rafturile magazinelor americane, potrivit CNN.

Urmărește
5835 afișări
Imaginea articolului Sony nu a mai valorat atât la bursă de când a creat Walkman

Sony nu a mai valorat atât la bursă de când a creat Walkman

Ultimele două decenii şi jumătate au fost dificile pentru Sony, compania înfiinţată acum 78 de ani, care a inventat Walkman-ul şi PlayStation-ul, şi a fost mult timp un simbol al produselor electronice de consum. A ratat în mare măsură revoluţia telefoanelor mobile şi, în timp ce PlayStation a fost profitabilă, costurile de producţie pentru alte produse electronice au crescut în timp ce cererea a scăzut.

Dar, pe măsură ce apar oportunităţi în streaming, Sony încearcă să treacă de la statutul de companie de electronice de consum la cel de companie de conţinut original şi divertisment.

Strategia funcţionează: În ultimii trei ani, acţiunile Sony au început să iasă din căderea de zeci de ani. Preţul acţiunilor Sony în Japonia a închis recent la primul record din martie 2000, ceea ce semnifică încrederea în capacitatea companiei de a-şi evolua oferta de jocuri şi de a se orienta spre divertisment, a declarat pentru CNN Damian Thong, analist de cercetare de capital la Macquarie.

„Dacă vă întoarceţi în urmă cu 30 de ani, a fost o companie de electronice, deci mai bine cunoscută ca vânzător de hardware”, a spus Thong. „Dar astăzi, compania generează în principal profituri din divertisment, adică jocuri, muzică şi (TV şi filme).”

Sony Group, a treia cea mai mare companie din Japonia în funcţie de valoarea de piaţă, s-a redresat prin inovarea afacerii cu jocuri dincolo de console şi prin realizarea de achiziţii pentru a-şi extinde IP-ul, a declarat pentru CNN Joost van Dreunen, profesor asistent adjunct la NYU Stern, care predă afaceri cu jocuri video.

Sony a achiziţionat puternicul producător de anime Crunchyroll în 2021 şi a achiziţionat compania americană de jocuri video Bungie în 2022 pentru 3,6 miliarde de dolari.

Pe lângă Sony Interactive Entertainment, care produce PlayStation, colosul Sony Group mai include Sony Pictures, care produce filme precum seria Spider-Man, şi Sony Music, care include Columbia Records.

Sony încearcă să deblocheze sinergia între filialele sale pentru a produce conţinut original de divertisment pentru consumatori, a declarat van Dreunen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici