- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sony riscă probleme legale majore după ce PlayStation a fost atacată de un hacker
Sony riscă probleme legale şi de reglementare majore, pentru că nu a informat la timp cei 77 de milioane de abonaţi că datele lor personale ar putea să fi fost furate de un hacker, transmite Bloomberg.
Sony riscă probleme legale majore după ce PlayStation a fost atacată de un hacker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Compania japoneză a fost reclamată la un tribunal federal din San Francisco pentru că utilizatorii au fost expuşi furturilor de pe cardurile lor de credit, întrucât au fost informaţi cu întârziere în legătură cu atacul informatic.
În plus, autorităţi de reglementare din Connecticut (SUA), Marea Britanie şi Irlanda au declanşat investigaţii.
Makiko Noda, purtătoare de cuvânt a companiei în Tokyo, a refuzat să comenteze deoarece compania nu a fost notificată oficial despre acţiunile legale împotriva sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Israelul a reţinut medici după un raid asupra unui spital, spun oficiali din domeniul sănătăţii
-
Libanul expulzează 70 de ofiţeri şi soldaţi sirieni într-o acţiune de securitate intensificată
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
Sony susţine că a informat abonaţii cât mai curând posibil.
Directorul diviziei de aparatură electronică de consum, Kazuo Hirai, intenţionează să transforme serviciile online într-o afacere de 300 de miliarde de yeni (3,6 miliarde dolari) în doi ani.
"Clienţii şi comercianţii au fost expuşi la una dintre cele mai grave încălcări ale securităţii Internetului şi la cea mai mare posibilă fraudă cu carduri de credit din istoria Statelor Unite", se arată în reclamaţia de la tribunalul american.
În plângere, reclamantul Kristopher Johns din Birmingham, Alabama, vrea să reprezinte persoane care au cumpărat consola PlayStation, s-au abonat la PlayStation Network sau Qriocity şi au fost afectaţi de blocarea serviciului sau încălcarea securităţii.
Platforma PlayStation Network oferă acces la jocuri online, filme şi show-uri TV şi a fost atacată în perioada 17-19 aprilie.
Sony a combinat datele clienţilor PlayStation Network cu cele ale Qriocity, care oferă filme sau muzică în 11 ţări, prin televizoare Bravia conectate la Internet sau prin playere Blu-ray.
"Am avut nevoie de mai multe zile de analize, pentru a înţelege amploarea atacului. Apoi am informat clienţii şi am făcut anunţul public", a declarat Patrick Saybold, purtător de cuvânt al Sony.
Compania a precizat miercuri că a angajat o firmă de securitate în domeniul tehnologiei pentru a conduce investigaţia şi colaborează cu autorităţile.
Sony a anunţat pe 26 aprilie că încearcă să stabilească dacă au fost furate date referitoare la cardurile de credit. Intrusul a obţinut numele clienţilor companiei, adresele de e-mail, datele de naştere, ID-uri, parole şi istoricul achiziţiilor.
"Efectuăm o revizie generală a serverelor şi reconstruim sistemul de la zero pentru a oferi un serviciu online sigur şi stabil", a spus Noda. Ea a adăugat că momentul repunerii în funcţiune a serviciului nu a fost stabilit.
Sony riscă înregistrarea unor costuri de mai multe zeci de milioane de dolari, a declarat Marc Zwillinger, partener la firma de avocatură Zwillinger Genetski din Washington.
În cazuri similare, companiile au plătit minim un dolar pe client, pentru înfiinţarea unor linii speciale pentru relaţiile cu aceştia.
Costul final va depinde de nivelul daunelor provocate de atacul informatic.
Purtători de cuvânt al Wells Fargo, American Express şi MasterCard au declarat că monitorizează conturile deţinătorilor de carduri şi nu au constatat activităţi neautorizate legate de Sony.
PlayStation Network are 36 de milioane de abonaţi în Statele Unite, 32 de milioane în Europa şi nouă milioane în Japonia şi restul Asiei, a spus Noda.
În anul fiscal încheiat în martie 2010, divizia de jocuri a Sony a generat vânzări de 9,07 miliarde de dolari, respectiv 12% din veniturile totale ale grupului.
Sony riscă şi amenzi din partea autorităţilor de reglementare, dacă acestea vor constata că nu a reacţionat corect, dar costurile ar putea fi amplificate de reticenţa părinţilor de a cumpăra produsele companiei, din cauza temerilor legate de respectarea drepturilor la viaţă privată ale copiilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:21
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
astăzi, 19:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia